Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čínská vzpěračka Čou Lu-lu vyhrála MS ve světovém rekordu

Paříž - Novou nejsilnější vzpěračkou světa je Číňanka Čou Lu-lu, která triumf na šampionátu v Paříži vyšperkovala novým světovým rekordem ve dvojboji. Třiadvacetiletá Číňanka vážící 130 kg vyhrála při svém debutu na MS nejtěžší kategorii nad 75 kg výkonem 328 kilogramů. Rekordní tabulky se měnily i v supertěžké kategorii mužů, v níž úspěšný obhájce zlata Íránec Behdad Salímíkordasíabí v trhu zvládl 214 kg. V součtu vzepřel jednadvacetiletý silák 464 kilogramů.

Čou Lu-lu
zdroj: AP autor: Francois Mori

Čou Lu-lu překonala ve dvojboji o jeden kilogram sedm měsíců starý rekord Rusky Taťjany Kaširinové z mistrovství Evropy. Útěchou pro Kaširinovou po ztrátě titulu mistryně světa byl nový světový rekord v trhu 147 kg. V nadhozu ale dostala nad hlavu o sedm kilogramů méně než nová čínská šampionka.

Pařížské mistrovství vyvrcholilo večer supertěžkou kategorií mužů nad 105 kg bez nejlepšího českého vzpěrače Jiřího Orsága. Dvojnásobný medailista z letošního ME v Kazani si při nácviku trhu těsně před odjezdem do Francie poranil zápěstí a podrobil se drobnému operačnímu zákroku, aby byl v pořádku pro další kvalifikační boje o olympijské hry v Londýně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články