Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Číňané pojedenácté ovládli badmintonový Sudirman Cup

Badmintonisté Číny obhájili titul ve smíšeném turnaji družstev Sudirman Cupu ve finském Vantaa. Do finále se probojovali s japonským výběrem, který porazili 3:1 na zápasy. Celkově na tomto mezinárodním turnaji získali jedenácté zlato ze sedmnácti ročníků.

Ženská čtyřhra Japonsko - Čína
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Markku Ulander

Finálový duel mezi Čínou a Japonskem zahájila mužská čtyřhra. V ní čínští badmintonisté Ji Ting He a Hao Dong Zhou porazili japonský pár Takuro Hoki a Yugo Kobayashi 2:1 na sety.

O překvapivou výhru se v ženském singlu postarala Japonka Akane Yamaguchiová, když přehrála čerstvou olympijskou vítězku z Tokia Yu Fei Chen 2:0.

Náročné utkání zažil pětadvacetiletý čínský Yu Qi Shi v singlovém zápase se světovou jedničkou Kentem Momotou. Ve třísetovém utkání porazil Japonce 21-13, 8-21 a 21-12, čímž připsal druhou finálovou výhru Číny.

O vítězi turnaje Sudirman Cupu rozhodl až ženský debl. V něm se utkaly stříbrné olympioničky z Tokia Qing Chen Chen a Yi Fan Jia z Číny s dvojicí Japonek Mayu Matsumotovou a Misaki Matsutomovou. Oba páry předvedly vyrovnaný výkon, ale z vítězství 21:17 a 21:16 se radovaly badmintonistky z Číny.

Čína tak obhájila svůj titul z předchozího ročníku šampionátu a s celkovým výsledkem 3:1 na zápasy připisuje jedenáctou výhru ze sedmnácti ročníku Sudirman Cupu.

Finále turnaje Sudirman Cupu ve Finsku:

Dvouhra mužů:

Yu Qi Shi - Kento Momota 2:1 (21-13, 8-21, 21-12)

Dvouhra žen:

Yu Fei Chen - Akane Yamaguchiová 0:2 (19-21, 16,21)

Čtyřhra mužu:

Ji Ting He, Hao Dong Zhou - Takuro Hoki, Yugo Kobayashi 2:1 (21-17, 14-21,21-16)

Čtyřhra žen:

Qing Chen Chen, Yi Fan Jia - Mayu Matsumoto, Misaki Matsutomo 2:0 (21-17, 21-16)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články