Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Choupenitch se připravuje v Itálii a věří, že v Riu dosáhne na velký výsledek

Praha - Šermíř Alexander Choupenitch si kvalifikací do Brazílie splnil velký sen. U něj ale nechce končit. Jedenadvacetiletý sportovec se ve fleretu prosazuje od mládežnických kategorií. Vyhrál mistrovství Evropy kadetů, juniorů i juniorský světový pohár. Aby se prosadil i v seniorech, odešel trénovat do Italie, kde tráví většinu času. 

"Je těžké tady najít sparingpartnery. Ale nejdůležitější je trenér - jmenuje se Paulo Paoliti a už připravil dost lidí na olympijské hry," odhaluje důvody přesunu na jih Choupenitch. 

Pod jeho vedení se český reprezentant připravuje už tři roky. V Livornu trénuje s italskými šermíři, kteří se řadí ke světové špičce.  "Musím hodně pracovat na koncentraci. A jsem vysoký, takže v rychlosti bych se chtěl zlepšovat," říká.

Nyní je na pár dní v Brně, už příští týden ale odjíždí za dalším tréninkem do Itálie. Zatímco londýnská olympiáda mu jen těsně nevyšla, do Ria se kvalifikoval před deseti dny na Grand Prix v Havaně.

Po dvaceti letech tak bude mít český šerm zastoupení na hrách pod pěti kruhy. "Můžu dosáhnout velkých výsledků, ale musím zachovat klid a předvést maximální výkon," je si vědom.

Je nám líto, video expirovalo.
Choupenitch: V Riu můžu dosáhnout velkých výsledků

Hlavní zprávy

Nejčtenější články