Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Choupenitch se jako první český šermíř v historii probojoval na Turnaj mistrů

Melun Val de Seine (Francie) - Alexander Choupenitch se jako první český šermíř v historii kvalifikoval na Turnaj mistrů pro osm nejlepších fleretistů světa. Dvacetiletý závodník běloruského původu se v pátek zúčastní sedmého ročníku prestižní akce ve francouzském městě Melun nedaleko Paříže. 

Sport
zdroj: ČT4

"Považuji za velký úspěch, že se mi jako prvnímu Čechovi povedlo kvalifikovat se. Vše bude hodně vyrovnané, rozhodovat bude aktuální forma. Snad ji mám dobrou a povede se mi i postoupit dál," řekl Choupenitch, který si účast zajistil jako jeden z osmi nejlepších fleretistů loňského pořadí Světového poháru.

Šermíři budou ve Francii rozlosováni do dvou skupin, ve kterých budou bojovat každý s každým na pět zásahů. Dva nejlepší z obou skupin postoupí do semifinále, v němž se bude šermovat na dva zápasy na pět zásahů. Finále bude klasicky na patnáct zásahů.

"Čeká nás šermířský svátek, ve vyprodané hale bude tisíc diváků. Celá soutěž je velmi prestižní, všichni ji berou velmi vážně, tak udělám vše pro to, abych se mezi nejlepšími šermíři světa neztratil," dodala česká olympijská naděje. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články