Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Choupenitch sahal v Paříži po obhajobě, prohrál až ve finále s olympijským šampionem

V Paříži se Alexanderu Choupenitchovi daří. Na turnaji ve francouzské metropoli, který loni opanoval, skončil tentokrát druhý. Ve finále soutěže fleretistů v rámci Challenge International des Hauts de Seine prohrál s olympijským vítězem z Tokia Cheung Ka Longem. Hongkongský šermíř tak oplatil českému reprezentantovi loňskou porážku v semifinále.

Alexander Choupenitch (vpravo) v akci
zdroj: facebook.com/Alexander Choupenitch

"Před olympiádou v Paříži zůstává spousta lidí v Evropě, proto byl turnaj extrémně silně obsazený," uvedl Choupenitch v tiskové zprávě. V konkurenci 270 šermířů absolvoval 12 zápasů během jednoho dne. "Bylo to fakt hodně náročné, takže mám radost z toho, co jsem předváděl. Hlavně z vítězství v semifinále nad Rafaelem Savinem, který byl na posledním mistrovství Evropy bronzový a je to nová hvězda francouzského šermu," doplnil brněnský rodák.

"Obecně to byl skvělý turnaj s parádní atmosférou a konkurencí, která mě prověřila. Je vidět, že je ve Francii šerm hodně populární. Byla to skvělá reklama před největší akcí, která bude v létě," pokračoval Choupenitch s odkazem na olympiádu.

Za dva týdny ho čeká Grand Prix v Turíně. "Situace před olympijskou kvalifikací je vyrovnaná. Platí, že z Evropy pojedou dva lidi ze žebříčku, a navíc vítěz z kvalifikačního turnaje, takže musím nadále makat. Jasno bude na přelomu března a dubna," zakončil český šermíř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články