Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Choupenitch s motivací nebojuje a těší se do Itálie hltat podněty od Cerioniho

Alternativní přístup a tréninkové metody nejsou pro šermíře Alexandera Choupenitche ničím novým. Při turnajích úplně běžně proměňuje hotelový pokoj v tělocvičnu, v současné době omezení mu tak nedělá problém připravovat se mimo planš. S motivací nebojuje a už se těší, že vyrazí do Itálie za svým koučem, aby mohl od hvězdného Stefana Cerioniho hltat nové podněty.

Sport
zdroj: ČT4

Šermířská sezona náhle skončila v půlce března a nejspíše se rozběhne až v září, a to nejspíš jen v Česku. "Mezinárodní začne klidně i později. Jsem s tím smířený. Nejsem v pozici, že bych to mohl urychlit," řekl fleretista.

Mezinárodní federace FIE šermíře informovala, že spustí soutěže, až budou mít všichni férové podmínky na přípravu. "Bude následovat tréninkové období a potom zkusí něco rozjet," doplnil bronzový medailista z předloňského mistrovství Evropy.

Přestože jsou první turnaje na obzoru nejdříve za pět měsíců, Choupenitch neztrácí zanícení a chuť do tréninku.

"S motivací problém nemám. Cílem je další trénink a pořád se dá něco zlepšovat, abych byl připraven, až se to otevře. Nemám deprese nebo smutek," ujistil nový ambasador Sokola.

Je nám líto, video expirovalo.
Choupenitch šermuje alespoň v garáži

Omezení v tréninku nahrazoval podle zvyku kreativně. Posilovnu si vytvořil v garáži. "Plnohodnotně jsem zlepšoval kondici, což mi pomůže v budoucnu," pronesl. Vlastně jen navázal na své běžné chování. "Mám rád alternativní podmínky, takže to pro mě nebylo nic nového. Na turnajích si zatrénuju na hotelovém pokoji."

Náladu mu zlepšuje stále se lepšící situace. A díky tomu i vidina odjezdu do Itálie a tréninku s novým koučem.

Loni v říjnu se domluvil na spolupráci s olympijským vítězem ve fleretu ze Soulu 1988 Cerionim. "Cítil jsem, že potřebuju změnu, a on je jeden z nejlepších na světě. Bude to plodné," věří česká jednička.

Alexander Choupenitch
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Od Cerioniho už si vyslechl spoustu nových rad. Pracuje na změně vzdálenosti i šermířské kondici.

"Je toho spoustu, ale už se to projevuje a já jsem typ, který má rád nové informace. Rád se v tom babrám a získávám pohled z jiného úhlu."

S koučem je nyní v alespoň telefonickém spojení. Když šermovali s Markem Totuškem na zahradě, souboj přenášeli živě do Itálie. "Trenér dával rady. V každém období člověk může najít možnost, jak se zlepšovat," řekl Choupenitch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články