Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lyžování ČR 2024

Choupenitch má další bronz. Na ME nestačil pouze na Mariniho

Fleretistu Alexandera Choupenitche zastavil na mistrovství Evropy před branami finále až světový šampion Tommaso Marini. Český šermíř tak přidal na šampionátu v Basileji svou druhou bronzovou medaili. Jeho italský přemožitel si vybojoval zlato.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Fleretista Choupenitch získal na ME podruhé bronz

Třicetiletý Choupenitch rozšířil svou sbírku bronzových medailí už na tři. První má z evropského šampionátu z roku 2018, třetí byl i na olympijských hrách v Tokiu před třemi lety.

"Mám opravdu radost, že jsem vybojoval medaili. Na turnaji byla spousta těžkých zápasů. Mezi šestnácti s Macchim, což je světová pětka, a vyhrál jsem 15:13. Ve čtvrtfinále jsem otáčel zápas s Francouzem Chastanetem, ve kterém jsem prohrával 10:13, ale nakonec jsem vyhrál 15:14," pochvaloval si.

V boji o postup do finále s Marinim držel krok až do koncovky. "V semifinále byl stav 11:11, ale konec s mistrem světa Marinim mi nevyšel," posteskl si. Z bronzu ale zklamaný nebyl.

"Myslím si, že je to super výsledek vzhledem k olympijským hrám. Celkově mám z bronzu na mistrovství Evropy velkou radost," dodal.

Přiznal, že na konci už byl hodně unavený. "Všechny zápasy v jeden den, čtyři zápasy v play-off, šest ve skupině, což je opravdu hodně. Teď je potřeba doléčit zranění a dobře se připravit na vrchol sezony," plánuje s vyhlídkou na třetí olympijský start.

Mistrovství Evropy v šermu v Basileji:

Muži – fleret:
Finále:
Marini – Foconi (oba It.) 15:4,
semifinále: Marini – Choupenitch (ČR) 15:11, Foconi – Pauty (Fr.) 15:7, ...další pořadí: 64. Holý (ČR).

Ženy – kord:
Finále: Embrichová (Est.) – Mallová-Bretonová (Fr.) 15:12,
semifinále: Embrichová – Santucchiová (It.) 15:12, Mallonová-Bretonová – Favreová (Švýc.) 15:14, ...další pořadí: 13. Bieleszová, 33. Saligerová, 48. Coufalová (všechny ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články