Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chocová po dalším rekordu poplave o druhou medaili

Chartres - Prsařka Petra Chocová bude na mistrovství Evropy v krátkém bazénu útočit na druhou medaili. Po čtvrtečním triumfu na padesátimetrové trati se šestadvacetiletá plavkyně blýskla i v rozplavbě na dvoustovce, v níž vylepšila čtyři roky starý vlastní český rekord bez tří setin o sekundu na 2:24,08. D do odpoledního závodu o medaile postoupila jako pátá se čtyřsekundovou ztrátou na nejrychlejší Rikke Möller Pedersenovou z Dánska, jež byla na padesátce stříbrná.

Petra Chocová
zdroj: Isifa/EPA

Novou národní rekordmankou je i Lucie Svěcená, které bylo v srpnu teprve patnáct let. Na motýlkářské padesátce pokořila časem 26,91 jako první Češka hranici 27 sekund a postoupila do semifinále z 15. místa. Nejmladší členka české výpravy o 14 setin vymazala z čela tabulek Ilonu Hlaváčkovou, jež byla majitelkou jednoho z nejstarších národních rekordů od roku 2001. Dorostenka Svěcená platí za velký talent, letos už se stala seniorskou rekordmankou i na tratích 50 a 100 metrů motýlek v dlouhém bazénu.

Chocová se zasloužila i o postup do finále nově zařazené smíšené polohové štafety na 4x50 metrů, v týmu s ní byli ještě Simona Baumrtová, Michal Ledl a Tomáš Plevko. Časem 1:40,94 skončilo české kvarteto v rozplavbách čtvrté o půl sekundy za nejrychlejšími Slovinci. Z rozplaveb postoupili do semifinále ještě Jan Šefl a Martin Verner na kraulařské stovce a Barbora Závadová na polohové stovce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články