Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chocová do finále ME nedoplavala, ztratila tři setiny

Budapešť - České plavkyně se do finále mistrovství Evropy na 50 metrů prsa nedostaly. Petra Chocová dnes skončila v Budapešti devátá a k postupu jí chyběly pouhé tři setiny sekundy, Helena Pikhartová byla v semifinále jedenáctá. Semifinále sprintu ovládla ruská prsařka Julija Jefimovová. Vlastní rekord šampionátu posunula na 30,32 sekundy a vyhrála s téměř vteřinovým náskokem.

Chocová v semifinále vylepšila svůj čas z dopoledních rozplaveb na 31,84 sekundy a za svým loňským českým rekordem zaostala jen o 15 setin. Ani to ale čtyřiadvacetileté plavkyni k postupu nestačilo, osmá Ruska Valentina Artěmjevová zaplavala čas 31,81. Pro Chocovou to nicméně znamenalo nejlepší výsledek v budapešťském bazénu. Na prsařské stovce i na dvoustovce rovněž postoupila do semifinále a v obou případech skončila čtrnáctá.

Mužskou volnou padesátku ovládli francouzští kraulaři, z pěti nejrychlejších časů předvedli čtyři. Vzhledem k pravidlům o redukovaném počtu postupujících závodníků z jedné země ale soutěž skončila pro třetího Alaina Bernarda, který v pátek obhájil titul na dvojnásobné trati, a čtvrtého Amauryho Leveauxe. Z prvních dvou míst postoupili Frederick Bousquet, který už má stříbro z motýlkářské padesátky, a Fabien Gilot. Čech Michal Rubáček na 50 metrech volnou technikou neuspěl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články