Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chládek je v osmifinále boxerského MS, Bilík vypadl

Baku - Český boxer Zdeněk Chládek porazil ve druhém kole mistrovství světa arménského soupeře Hračika Džavachjana a jediné vítězství ve váhové kategorii do 64 kilogramů jej dělí od postupu na olympijské hry. Jednadvacetiletý Chládek vyřadil o šest let staršího loňského mistra Evropy a bronzového olympijského medailistu z Pekingu 10:6 na body. Naopak svůj druhý zápas na turnaji nezvládl Robert Bilík, nad jehož síly byl ve váze do 69 kg Litevec Egidijus Kavaliauskas.

Box
zdroj: ČTK

"Jsem moc šťastný, k mému snu chybí krůček," radoval se Chládek. V cestě do čtvrtfinále, které znamená jistotu startu v příštím roce v Londýně, bude v úterý české amatérské jedničce stát Ital Vincenzo Mangiacapre. Bronzový medailista z letošního ME si poradil s Mexičanem Juanem Romerem v poměru 24:14 a o jeho útočném stylu svědčí i triumf z prvního kola 20:3 proti Sisiru Ruwangalovi ze Srí Lanky.

Prezident svazu Svatopluk Žáček, někdejší reprezentační trenér, Chládka pochválil za vysoké tempo od začátku až do konce zápasu. "Zdeněk získal cenný skalp předního světového boxera. Zkušený a ostřílený Armén se snažil boxovat na distanc, ale Chládek dobře zkracoval na střední vzdálenost, kde bodoval," řekl Žáček.

Bilík po hladkém postupu z prvního kola, ve kterém před limitem porazil Slováka Michala Babiaka, neměl proti Kavaliauskasovi šanci. Zatímco letos v březnu s Litevcem prohrál v semifinále Velké ceny Ústí nad Labem těsně 1:2, tentokrát měl soupeř jasnou převahu. Předloni Kavaliauskas vystavil na MS pro změnu stop Chládkovi, tehdy ještě ve třídě do 64 kg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články