Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chceme být v Riu vlajkovou lodí české výpravy, řekl šéf kanoistiky Boháč

Moskva – Kanoistický světový šampionát v Moskvě snad nemohl dopadnout lépe. Po dvou zlatech, stříbru a bronzu se nyní rychlostní kanoistika stává horkým kandidátem na nejúspěšnější odvětví pro Hry v Riu za dva roky.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté Sportovních zpráv: Jan Boháč a Martin Fuksa o úspěších na MS

"Kdyby to takhle dopadlo v Riu na olympiádě, byl by asi obrovský poprask. Jsem hrdý na všechny kluky, trenéra a realizační týmy. To vše jde z našich oddílů, držíme všichni za jeden provaz," prohlásil v rozhovoru pro Sportovní zprávy předseda Českého svazu kanoistiky Jan Boháč.

Česká kanoistika staví na mládí, vyplácí se program, který svaz rozjel před několika lety. Josefu Dostálovi, který vybojoval triumfy na singlekajaku a se čtyřkajakem, je jednadvacet let, stejně tak i dvojnásobnému medailovému kanoistovi Martinu Fuksovi.

Do Londýna před dvěma lety odjely dvě posádky - deblkanoe a čtyřkajak. Výsledkem bylo jedno páté místo a bronz. "Jsme připraveni mít v Riu minimálně stejný počet lidí jako v Londýně. Budeme se snažit být lepší a být vlajkovou lodí české výpravy," řekl odhodlaně Boháč.

Kvalifikace na olympijské hry začne příští rok mistrovstvím světa v Miláně, což údajně není úplně nejlepší volba. "My z toho nejsme moc nadšeni, protože tam nejsou úplně stejné podmínky pro všech devět drah. Nikdo nemá úplně ideální zkušenosti s Milánem," uvedl Boháč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články