Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští vodáci ovládli slalom na MS v raftingu

Turrialba (Kostarika) - Čeští reprezentanti ovládli na mistrovství světa v Kostarice závody ve slalomu. Muži vybojovali na řece Pacuare v této disciplíně první titul od roku 2003, když díky výkonu ve druhé jízdě triumfovali před Japonskem a Slovinskem. Ženám naopak vyšla výborně už první jízda a získaly zlato před domácí posádkou a týmem Nového Zélandu. V předchozích závodech čeští raftaři na medailové pozice nepronikli.

Česká posádka na MS v raftingu
zdroj: ČT4

Ve sprintu skončili muži osmí a v disciplíně "head to head" obsadili sedmé místo. Ženy zahájily šampionát pátou příčkou ve sprintu, ve druhém závodu byla posádka Tomi Remont Teva Tygříci osmá. "Je to úžasný. Hlavně potom, jak se nám tady od začátku šampionátu nedařilo," zářil spokojeností levý háček české ženské posádky Kateřina Vacíková.

Před závěrečným sjezdem jsou české raftařky v čele průběžného pořadí s náskokem 35 bodů před druhým Novým Zélandem. Muži z týmu Tomi Remont Morava, kteří loni vyhráli mistrovství Evropy, jsou v celkovém hodnocení druzí jen o pět bodů za Japonskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články