Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Čeští slalomáři vybojovali na MS do 23 let další tři medaile

Krakov - Čeští vodní slalomáři vybojovali na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v Krakově další tři medaile. Tu nejcennější získala deblkanoe Albert Kašpar, Vojtěch Mrůzek mezi juniory. Kajakářka Karolína Galušková vybojovala v třiadvacítce stříbro, její mladší sestra Antonie přidala ve stejné disciplíně juniorský bronz.

Karolína Galušková
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Kašpar s Mrůzkem i přes dvousekundovou penalizaci za dotek branky porazili o 33 setin německou dvojici Tuchscherer, Lehrach. "Byla to docela dobrá jízda, až na ten dotek na šesté bráně. Pak jsem se trochu lekl, že to nakonec nevyjde. Potom jsme ale zabrali a spodek tratě nám vyšel fantasticky," uvedl Mrůzek.

Karolína Galušková nestačila pouze na suverénní Australanku Jessicu Foxovou. Dvaadvacetiletá čtyřnásobná individuální mistryně světa mezi dospělými ovládla po kanoi i soutěž kajakářek.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi slaví úspěchy na MS juniorů

"Přemýšlela jsem, jak to udělat, abych úplně nevytuhla," upozornila Galušková na chladné počasí. "Ale jinak se mi jelo dobře, jen v závěru trati jsem trochu pokazila poslední dvě vyjížděčky a měla jsem jeden dotek, o kterém moc nevím," dodala juniorská vicemistryně světa z let 2010 a 2012.

Česká výprava si z Krakova odveze celkem šest individuálních medailí. V sobotu se mistryní světa mezi juniorkami stala Tereza Fišerová, ve stejné disciplíně C1 přidali stříbro Lukáš Rohan v kategorii do 23 let a junior Matyáš Lhota.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články