Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Fotbal s chutí vyhrávat

Čeští šermíři se na ME daleko nedostali, Choupenitch vypadl s mistrem světa

Čeští reprezentanti měli na mistrovství Evropy v šermu k medailím daleko. V Plovdivu neuspěl ani Alexander Choupenitch, který prohrál ve druhém kole fleretu s bývalým mistrem světa Italem Alessiem Foconim.

Je nám líto, video expirovalo.
Choupenitch skončil při obhajobě pátého místa na ME dvacátý

Choupenitch zvládl výborně skupinovou fázi a v prvním kole play-off porazil Portugalce Maceda. Jenže rozložení dvojic ve vyřazovacím pavouku podle výsledků skupin mu nepřálo.

Hned ve druhém kole narazil na mistra světa z roku 2018 Foconiho. Napínavý opatrný duel skončil 12:11 pro Itala a Choupenitch obsadil konečné 20. místo.

V minulých dnech se příliš nedařilo ani českým šermířům. Z českého kvarteta dospěl nejdál Michal Čupr a byl klasifikován na 31. místě.

Ve svém úvodním duelu ve vyřazovací části narazil na krajana Jakuba Jurku, jenž v Plovdivu obhajoval páté místo z loňského kontinentálního šampionátu, a reprezentačního kolegu porazil 15:10.

V následujícím souboji o postup do osmifinále podlehl Čupr jednoznačně 6:15 Polákovi Mateuszi Antkiewiczovi, který poté došel až do semifinále a získal bronz.

Ve stejné fázi jako Jurka vypadl jednačtyřicetiletý Jiří Beran, jenž začátkem května v Cali jako první Čech vyhrál turnaj šermířské Grand Prix.

Jurka byl klasifikován na 35. místě, Beran čtyři příčky za ním. Čtvrtý český reprezentant Martin Rubeš do vyřazovací fáze neprošel a skončil na 71. pozici.

Česká fleretistka Štěpánka Němcová nepostoupila ze skupiny a obsadila 50. pozici.

Mistrovství Evropy v Plovdivu uspořádali narychlo. Původně se mělo šermovat o tituly při Evropských hrách, kam by ale polské úřady nepustily Rusy a Bělorusy. A protože už jim starty šermířská federace FIE povoluje, přesunula šampionát do Bulharska.

Výsledky ME v šermu v Plovdivu

Muži - fleret:

Finále: Macchi (It.) - Lefort (Fr.) 15:14,

semifinále: Lefort - Savin (Fr.) 15:10, Macchi - Bianchi (It.) 15:13,

...20. Choupenitch vyřazen v 2. kole, 34. Totušek vyřazen v 1. kole, 57. Krejčík (všichni ČR) vyřazen v kvalifikaci.

Ženy - šavle:

Finále: Apityhová-Brunetová - Balzerová (obě Fr.) 15:10,

semifinále: Apityhová-Brunetová - Gkunturaová (Řec.) 15:14, Balzerová - Crisciová (It.) 15:10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články