Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čeští ragbisté přehráli Lotyše. O postup si zahrají proti Švédům

Čeští ragbisté porazili v rámci 3. divize mistrovství Evropy patnáctek Lotyšsko 54:17. O postup do vyšší divize si zahrají příští týden ve Švédsku. 

Na hřišti Sparty na Podvinném mlýně otevřela domácím ragbistům cestu k povinnému vítězství trestná pětka, po níž se nekope následný kop a tým získává rovnou sedm bodů. Další dvě už svěřenci trenéra Miroslava Němečka v prvním poločase zaznamenali obvyklým způsobem, zatímco soupeř skóroval jen z trestného kopu (19:3). Po změně stran předvedli Češi ještě pět průniků do koncové zóny soupeře, Lotyšům to ale také dvakrát umožnili.

Díky poměru položených pětek 8:2 získal český tým do tabulky bod navíc a vede pořadí o jeden před Švédy, kteří ve vítězném duelu s Maďarskem na bonus nedosáhli.

"Jsem rád, že se nám proti Lotyšsku dařilo a domácím příznivcům ragby jsme udělali osmi pětkami radost. Učinili jsme další krok pro postup. Před námi je již jen jedno utkání, zato s nejsilnějším soupeřem. Věřím, že ve Stockholmu vyhrajeme," řekl kapitán českého týmu Dan Hošek.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští ragbisté si poradili s Lotyšskem

Utkání 3. divize ME v ragby (Severní konference 1) v Praze:

ČR - Lotyšsko 54:17 (19:3)

Body ČR: Cimprich 12, Koblic 10, Fortuine, Hošek, Kučera, Šimák a Kohout po 5 + trestná pětka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články