Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Čeští nohejbalisté potvrzují na MS roli favorita, ve všech disciplínách jsou ve finále

Brno – Česká reprezentace dominuje v dosavadním průběhu nohejbalového mistrovství světa v Brně a ve všech třech disciplínách na ni čekají finálové boje. V singlu Češi narazí na Rumuny, ve dvojicích a trojicích zase na reprezentaci Slovenska. Dvakrát přitom přešli domácí hráči přes reprezentanty Švýcarska, v trojicích pak překonali Francouze. Finálové duely jsou na programu v neděli, přímý přenos sledujte od 13 hodin na ČT sport a ctsport.cz.

Jan Vanke (vpravo) při smeči na síti
zdroj: ČT sport autor: Milan Mareš

V singlech nastoupil Ondřej Vít a s ukrajinským soupeřem si poradil hladce ve dvou setech 11:2 a 11:5 a zakončil tak účinkování českého týmu ve čtvrtfinálové skupině, ve které si reprezentanti připsali dvě výhry (předtím s Maďarskem) a prohru s Rumunskem.

Češi tak postoupili ze druhé příčky a v semifinále narazili na Švýcary. Reprezentanti helvétského kříže vyhráli svou skupinu a až na třetí místo, první nepostupové, odsunuli Slovensko. Ondřej Vít svůj zápas opět zvládl a po výhře 11:5 a 15:14 postoupil do finále. V něm se střetne s rumunským soupeřem, který si poradil se zástupcem Jižní Koreje také 2:0 na sety.

Ve dvojicích odehráli Češi ve čtvrtfinále dvě utkání. Nejprve si snadno poradili s Maďarskem 2:0 na sety, poté ale přišla tuhá bitva s obávanými Rumuny. Dvojice Jakub Mrákava, Lukáš Rosenberk však úlohu zvládla a po vyrovnaném první setu už ve druhém dominovali (15:14, 11:5).

Je nám líto, video expirovalo.
Českým nohejbalistům se na MS daří, budou hrát o medaile

Domácí reprezentace díky tomu celkově ovládla skupinu bez ztráty setu a také ve dvojicích bylo jejich soupeřem pro semifinálový duel Švýcarsko. Druhou skupinu totiž vyhráli podle očekávání Slováci, kteří se v druhém semifinále potkali právě s Rumuny. Češi nedali Švýcarům šanci a po jasném výsledku 11:3 a 11:4 si také v deblu zahrají o zlato, v tomto případě proti Slovensku, které si poradilo s Rumunskem až po výhře 11:5 ve třetím setu.

Skupinové zápasy trojic znamenaly pro české barvy povinná vítězství. Češi nejprve bleskově přehráli Poláky 11:3 a 11:1, poté si poradili i s Maďarskem, když triumfovali dvakrát 11:5. Semifinálové složení tak mělo následující podobu: domácí reprezentaci čekala Francie, Slovensko hrálo s Maďary.

Češi ani ve třetím semifinálovém duelu nepřipustili senzaci a Francouze vyprovodili po výsledku 11:2 a 11:4. Podobný průběh měl i druhý souboj o postup do finále. Slováci vyzvou domácí reprezentaci po vítězství 11:1 a 11:4.

Mistrovství světa v nohejbalu v Brně:

Semifinále:

Jednotlivci: ČR - Švýcarsko 2:0 (5, 14), Rumunsko - Korea 2:0 (9, 11).

Dvojice: ČR - Švýcarsko 2:0 (3, 4), Slovensko - Rumunsko 2:1 (7, -11, 5).

Trojice: ČR - Francie 2:0 (3, 4), Slovensko - Maďarsko 2:0 (1, 4).

Zdroj
ČT sport,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články