Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čeští korfbalisté do 21 let vstoupili do ME úspěšně, proti Katalánsku připsali výhru

Vítězný vstup do domácího mistrovství Evropy do 21 let měla česká korfbalová reprezentace. Svěřenci kouče Ivo Kracíka v Prostějově porazili Katalánsko 15:9 a vykročili za postupem ze základní skupiny. Přímé přenosy z ME sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz.

Radost českých korfbalistů do 21 let
zdroj: korfbal.cz

Český výběr v zápase udával tempo a byl neustále ve vedení, ale Katalánsko se drželo na dostřel a poločas skončil rozdílem pouhých tří košů 9:6. Domácí utkání zlomili až v druhé části. Hlavní měrou k tomu pomohla Gabriela Hurdálková, jež zaznamenala hned čtyři koše.

"Zápas jsme si v prvním poločase zkomplikovali sami. Celý duel byl vyrovnaný a museli jsme bojovat do posledních minut. Jsem ale rád, že jsme museli makat a hráči nedostali nic zadarmo. Věděli jsme, jak na nás katalánský tým nastoupí, a byli jsme na to v obraně připraveni. V útoku jsme bohužel neproměňovali šance tak, jak jsme si představovali. Příprava útoku nebyla špatná, ale hledali jsme v průběhu zápasu střelce. Proto jsem také poměrně intenzivně střídal. Rozdílovým hráčem byl střídající Jan Toufar, který v druhém poločase zaznamenal 3 koše."

V druhém utkání šampionátu Češi vyzvou Nizozemsko, které je největším favoritem na celkové vítězství.

Mistrovství Evropy hráčů a hráček do 21 let Český korfbalový svaz pořádá ve dnech 15.–19. října 2019.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články