Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští kanoisté získali 4 zlaté medaile na MS ve sjezdu týmů

Sort (Španělsko) - Čeští kanoisté získali na mistrovství světa ve sjezdu čtyři zlaté a jednu stříbrnou medaili v soutěžích týmů. Přemožitele na sprinterské trati nenašli deblkanoisté ani kajakáři, odpolední klasické distanci na španělské řece Noguera Pallaresa kralovali kajakáři a singlkanoisté. Deblkanoisté v sestavě Lisický-Uncajtik, Šálek-Říha a Veselý-Mornštejn ztráceli po prvním kole dopoledního sprintu na Slováky 42 setin sekundy, druhé kolo ale absolvovali v absolutně nejrychlejším čase a vyhráli o 28 setin. Také kajakáři Karel Slepica, Kamil Mrůzek a Tomáš Slovák začali volněji a drželi třetí příčku za Itálií a Slovinskem, nakonec se ale i oni dostali o 22 setin do čela. V odpoledním závodu Slepicu nahradil v sestavě Aleš Marek a na obtížné trati se znovu radovaly české barvy.

Rychlostní kanoistika
zdroj: kanoe.cz

Mezi kajakářkami skončily Češky Lenka Lagnerová, Klára Paďourová a Anna Zástěrová páté a své umístění odpoledne ještě o jednu příčku vylepšily. Singlkanoistům Lukáši Novosadovi, Ondřeji Rolencovi a Tomáši Kejklíčkovi scházely ve sprintu ze čtvrtého místa k medaili dvě sekundy, vše si ale vynahradili na klasické trati.

Tam Kejklíčka vystřídal Marek Rygel a výsledkem bylo další zlato s náskokem 84 setin před Chorvaty. Deblkanoisté k dopolednímu zlatu přidali stříbro za vítěznými Němci. Nakumulování soutěží způsobila příliš vysoká hladina řeky v předchozích dvou dnech, kvůli které museli organizátoři závody přeložit na pozdější termín a na jiný úsek řeky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články