Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Čeští kanoisté nakonec získali medaile z 5000 metrů

Račice (Litoměřicko) - Už to málem vypadalo, že si čeští reprezentanti v rychlostní kanoistice z domácích závodů světového poháru v Račicích neodvezou žádné medaile. Nakonec se však v závěrečných doplňkových a netradičních závodech na 5000 metrů na stupně vítězů dostal kanoista Lukáš Koranda a kajakářka Anna Adamová. Oba projeli cílem na druhém místě a zaznamenali tak svůj nejlepší výsledek v závodu světového poháru v kariéře. Ostatní Češi vyšli včera i dnes medailově naprázdno.

Nejblíže stupňům vítězů byli deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem, kteří dnes obsadili čtvrté místo v závodu na 500 metrů. Na pódium se nedostal ani kajakář Filip Šváb, kterému na dvoustovce chyběly na pátém místě k bronzu čtyři setiny.

Adamová málem o svou medaili přišla, neboť rozhodčí odpískali poslední okruh o kolo dříve a závodnice tím zmátli. Česká kajakářka totiž přestala z druhého místa na chvíli pádlovat a do cíle později přijela jako čtvrtá. Sudí dodatečně nakonec udělili stříbrné medaile dvě. "Uf! Kdyby to tak nedopadlo, byla bych hodně naštvaná," ulevila si Adamová.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze závodů v Račicích

Šváb, jeden z velkých českých adeptů na finále na srpnovém mistrovství světa v Szegedu a tím i na postup do Londýna na nové olympijské trati, byl však spokojen. Na závod se totiž nijak speciálně nepřipravoval.

"Byl to krásný výsledek, byl jsem rád, že jsem vůbec někoho předjel, protože jsem do závodu šel z tréninku," prohlásil Šváb. Kde mohl čtyři setiny ztratit, netušil. "Je to takový fofr, bylo to spíš o štěstí, možná jsem mohl kopnout loď do cíle dřív," uvedl.

Pátá skončila na málo obsazené neolympijské trati kanoistek na 500 metrů Anna Navrátilová. Poslední ve finále dvoustovky byl deblkajak Andrea Doktorová, Michaela Fasnerová, který se mezi nejlepší probojoval překvapivě, neboť neteř reprezentačního kouče Martina Doktora s Fasnerovou spolu trénují pouze dva týdny.

Deblkanoisté Radoň s Dvořákem si v Račicích potvrdili, že mají dobrou formu. Už v sobotu byli čtvrtí i na kilometru. "To jsou super výsledky. Vidíme, že jdeme správnou cestou a že se držíme absolutní špičky," glosoval to Radoň, který se k závodění vrátil takřka po dvouleté přestávce zaviněné zdravotními problémy.

České kajakářky Doktorová (vlevo) a Fasnerová
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články