Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čeští kanoisté na divoké vodě slaví další tři tituly

Banja Luka (Bosna) – Tři česká kajakářská družstva nenašla konkurenci na mistrovství světa ve sjezdu divoké vody a hlídky singlekanoistů, kajakářek i deblkanoistů slavily titul. Skvělou formu potvrdila Anežka Paloudová, která získala druhou zlatou medaili po vítězství v kategorii C1. Dvakrát v průběhu jednoho dne slavil Antonín Haleš.

Anežka Paloudová a Martina Satková
zdroj: ČTK autor: Kanoe.cz/Aleš Berka

České hlídky všech družstev byly nasazeny do závodů jako poslední a potvrdily pozici papírových favoritů na zlato. Tituly získali kanoisté Ondřej Rolenc, Antonín Haleš a Vladimír Slanina, kajakářky Anežka Paloudová, Martina Satková a Tereza Brožová a deblkanoisté Marek Rygel s Petrem Veselým, Filip Jelínek s Václavem Kristkem a Martin Novák s Antonínem Halešem.

Ve vynikající formě se na divoké vodě řeky Vrbas prezentovala juniorka Anežka Paloudová, která v družstvu s Martinou Satkovou a Terezou Brožovou získala už druhý nejcennější kov. České kajakářky ovládly mistrovství světa po deseti letech.

"Sice jsme startovaly jako poslední jako favoritky, ale když jsme viděly ostatní soupeřky na startu, které byly větší, silnější, namakanější, tak jsme si říkaly, že to bude tvrdý závod, a nakonec to dopadlo dobře," řekla k závodu vítězná Paloudová.

Podobně se dařilo i Antonínu Halešovi, který nejprve zvítězil se singlkanoisty a na titul navázal také s týmem deblkanoistů. Singlkanoisté vybojovali zlato s náskokem čtyř sekund na hlídku Německa. "Už po včerejším dlouhém závodě jsme věděli, že podle individuálních výsledků můžeme bojovat o zlato," okomentoval výkon zlatého českého tria Slanina.

Zlatý hattrick završili deblkanoisté. "V letošní sezoně jsme všichni velmi vyrovnaní. Při včerejším dlouhém sjezdu jsme všechny tři posádky skončily v jedné vteřině, byli jsme vyrovnaní. A deblová radost je dvojnásobná radost," zářil po zisku titulu Novák.

Výsledky MS ve sjezdu na divoké vodě v Banja Luce

Muži: 3xK1: 1. Německo 13:39,46, ...5. ČR (Mrůzek, Slovák, Hric) -31,64. 3xC1: 1. ČR (Rolenc, Haleš, Slanina) 15:10,36. 3xC2: 1. ČR (Jelínek/Kristek, Haleš/Novák, Rygel/Veselý) 14:58,53.

Ženy: 3xK1: 1. ČR (Paloudová, Brožová, Satková) 14:55,96.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští kanoisté na divoké vodě slaví tři tituly
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články