Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští kanoisté budou na ME bojovat o čtyři cenné kovy

Brandenburg - Hned čtyři finálové jízdy na mistrovství Evropy rychlostních kanoistů v německém Brandenburgu budou s českou účastí. Dvě příležitosti na zisk medaile bude mít Martin Fuksa. Na kilometru se do boje o cenný kov dostal také čtyřkajak, jenž obhajuje zlato, a rovněž deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák.

Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba závodili společně v letošní sezoně vůbec poprvé, ale svoji rozjížďku na čtyřkajaku na kilometrové trati vyhráli bez větších problémů.

"Z loňska už jsme poučení, že tady na Evropě zase o tolik nejde, směřujeme přípravu k mistrovství světa. Ale když to tady vyjde, určitě nás to nakopne," uvedl háček posádky Daniel Havel. "Bylo to v pohodě, až nás to docela překvapilo. Ani před startem jsme z toho ale neměli strach, všichni jsme se při rozjetí na singlech cítili dobře, takže jsme do toho šli celkem v klidu," prohlásil Havel.

Fuksa byl dopoledne druhý v rozjížďce na kilometru a poloviční trať odpoledne suverénně ovládl. "Jelo se mi dobře," řekl Fuksa, jehož v sobotu čeká rozjížďka na dvoustovce a odpoledne finále na kilometru.

Dvořák s Radoněm se dopoledne s podmínkami poprali slušně, v rozjížďce skončili na třetím postupovém místě. "Trochu jsme nevěděli, co si v těch podmínkách můžeme dovolit, takže jízda byla maličko rozpačitá. Na druhou stranu účel splnila, naštěstí jsme postoupili rovnou. Ve finále to bude výrazně lepší," věřil Dvořák.

Odpoledne ale pátá dvojice z OH v Londýně zažila šok, neboť na pětistovce do finále nepostoupila. Kanoisté nejprve vypustili rozjížďku a v semifinále jim postup do boje o medaili unikl o čtyři tisíciny sekundy. "Lepší nevědět," řekl háček Radoň. "Dost nás rozhodila rozjížďka, vůbec nevím, co se tam stalo. Doufali jsme, že budeme bojovat o medaili, na pětistovce na ni určitě máme, vždyť jsme vyhráli svěťák," prohlásil. "Trochu nás to vyučilo. Finále na kilometru jedeme v sobotu až v šest večer, snad se do té doby zkoncentrujeme," shodli se oba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články