Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Čeští kajakáři: Ostatní se naštvou a nebudou sem chtít jezdit

Praha - Pódium po kajakářském závodě hrálo jedinou barvou. Čeští závodníci obsadili první tři příčky, čtvrté místo navíc zajel Vít Přindiš. Jestliže se stříbrný Ondřej Tunka na závod připravoval, zbylí medailisté Vavřinec Hradilek a Jiří Prskavec měli jiné starosti.

Vavřinec Hradilek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Jednou jedinkrát v historii se stalo něco podobného jako v Troji. Na mistrovství světa v roce 2014 měli všechny medaile kajakáři z Francie. "To je ceněné ještě výš," řekl Hradilek. "Ale myslím, že je to neskutečná vizitka našeho sportu," radoval se i za ostatní. "Teď budou všichni naštvaní a nebudou sem chtít jezdit," podotkl nejsmutnější muž z české čtveřice Přindiš.

Prskavec, Hradilek i Přindiš přitom na pražský závod příliš netrénovali. Prskavec měl po Riu řadu povinností, Hradilek tam byl jako komentátor ČT a Přindiš byl u organizace olympijského parku na Lipně. "Od mistrovství Evropy jsem pořádně netrénoval, jedu ze setrvačnosti. Jsem unavený, takže jsem strašně rád, že jsem třetí," uvedl Hradilek. "Je mi líto Vítka (Přindiše), protože jel výborně a je z toho brambora. Je to důkaz, že kdybychom byli v Brazílii všichni čtyři, tak to tam dopadlo úplně stejně," řekl.

Ondřej Tunka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Jiří Prskavec o těsném souboji s Ondřejem Tunkou: "Škoda, že jsem nejel o setinu pomaleji, byly bychom na tom nejvyšším stupni oba, to by bylo nádherný. Hnal mě celou olympijskou přípravu, takže to by se mi strašně líbilo a bylo by to poděkování. Takhle jsem ho zařízl a nebude chtít se mnou trénovat." 

To Tunka se v letošní sezoně vůbec nedostal do reprezentačního týmu, proto své síly upnul k pražskému závodu. "Je to skvělý, hrozně si to užívám, poprvé v této sezoně se mi povedla finálová jízda, takže jsem za to strašně rád," radoval se. "Poslední dva měsíce jsem směřoval tuhle přípravu k Troji," poznamenal.

Přindiš vyhrál semifinále a jezdil výborně, přesto byl na čtvrtém místě jako nejhorší Čech. "To zní hrozně, co?" řekl s úsměvem. "Ale musím být spokojený, předvedl jsem hodně dobré jízdy na to, jak mám natrénováno," poukázal na výpadek kvůli práci na Lipně. "Ale nechal jsem se vybláznit davem, byl to skvělý zážitek," pochvaloval si.

Do finále Světového poháru za týden v Tacenu bude vstupovat jako lídr průběžného pořadí před Tunkou. "To ale nic neznamená, protože poslední závod je dvojnásob bodovaný. Ale je to docela příjemný pocit," uvedl Přindiš. "Po mistrovství Evropy jsem si řekl, že bych chtěl udělat dobrý výsledek ve Světovém poháru. A vzhledem k tomu, že to nikdo z českých kajakářů ještě nevyhrál, tak je to pro mě motivace. Když si v Tacenu vyjedu finále, mohlo by to vyjít," uzavřel Přindiš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články