Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Čeští in-line hokejisté vybojovali na MS bronz

Beroun - Čeští in-line hokejisté získali na domácím mistrovství světa organizace FIRS v Berouně bronzové medaile. Po páteční semifinálové porážce se Spojenými státy americkými dnes zdolali Francii 5:2. Český tým skončil třetí pokaždé od triumfu v roce 2007 na světovém šampionátu v Bilbau. Potřetí za sebou zvítězili hráči USA, ve finále porazili Švýcarsko 6:1.

Francie držela v úvodu s českým týmem krok a ve čtvrté minutě dokonce Charbonneau trefil konstrukci Handlovy branky. Svěřenci trenéra Jiřího Suhrady však dostali po vyloučení Tijoua na pět minut a do konce utkání možnost hrát dlouhou přesilovku, ve které získali díky dvěma trefám kapitána Rachůnka a jedné Šebka tříbrankový náskok.

Český tým tak mohl kontrolovat průběh zápasu a ještě zvýraznil rozdíl díky Tomanovi, který se prosadil v 16. a pak i v 30. minutě. Francie alespoň zmírnila porážku díky trefám Ladonneho a Lefrance.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Francie

Český tým nestačil na turnaji jen na celek USA, který na 16. mistrovství světa FIRS získal už třinácté zlato. Češi se museli spokojit po semifinálové prohře 3:8 s bronzem. "Před šampionátem byly vize jiné, nejvyšší, ale já jsme rád i za tu bronzovou medaili. Každá medaile je úspěch, protože každý rok je na ně minimálně pět kandidátů," uvedl trenér české reprezentace Suhrada.

MS mužů v in-line hokeji organizace FIRS v Berouně

O 3. místo:

Česká republika - Francie 5:2 (4:0)

Branky: 7. a 9. Rachůnek, 16. a 30. Toman, 8. Šebek - 34. Ladonne, 36. Gabillet.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články