Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Čeští in-line hokejisté si na světovém šampionátu zahrají o medaile

Český výběr porazil na světovém šampionátu v in-line hokeji tým Spojených států 4:3 a postoupil do semifinále. V prodloužení rozhodl o českém čtvrtfinálovém vítězství Petr Šinágl. V semifinále Češi vyzvou soupeře ze Švýcarska.

Český výběr se v úvodu zápasu dostal do dvou šancí, přesto se jako první prosadili soupeři. Do vedení 1:0 dostal Američany útočník Christopher Kendall. Na závěr prvního poločasu se podařilo Petru Kafkovi prostřelit gólmana McColluma a srovnat na 1:1.

Češi předváděli v druhém poločase aktivnější hru než soupeř, přesto inkasovali další branku, když se trefil Brandon Hawkins. Národní tým se ale znovu dokázal na Američany brankově dotáhnout, na 2:2 vyrovnal Jakub Bernad.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští in-line hokejisté budou na MS bojovat o cenné kovy

Poprvé se Češi ujali vedení až čtyři minuty před koncem základní hrací doby, když se prosadil Robin Malý. Američané stihli odpovědět v přesilovce po trefě Matthewa Sarvaka. Nerozhodný stav 3:3 muselo rozsoudit prodloužení.

Prodloužení bylo z obou stran opatrné a vyrovnané. V páté minutě se nakonec z dorážky prosadil Petr Šinágl a Češi tak po vítězství 4:3 slavili postup do semifinále, kde narazí na Švýcarsko.

Mistrovství světa organizace FIRS v in-line hokeji mužů v Asiagu (Itálie) - čtvrtfinále:

ČR - USA 4:3 v prodl. (1:1, 2:2 - 1:0) Branky: 19. Kafka, 32. Bernad, 36. Malý, 45. Šinágl - 9. Kendall, 29. Hawkins, 39. Sarvak.

Zdroj
ČT sport, inlinehokej.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články