Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čeští hokejbalisté po bitvě s Řeckem vydřeli bronz, třetí zlato v řadě slaví Slováci

Pardubice – Čeští hokejbalisté z domácího mistrovství světa v Pardubicích bez medaile neodjedou. V zápase o bronz po velké bitvě zdolali Řecko 4:3 a obhájili tak třetí místo. Celkově už si připsali jedenáctý cenný kov z dvanácti šampionátů, které se konaly. Z třetího titulu v řadě se raduje Slovensko, které ve finále zdolalo Kanadu 6:4.

Čeští hokejbalisté se radují ze zisku bronzu na MS
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hokejbalistům se sen o třetím zlatu z třetího domácího šampionátu v historii rozplynul v pátek po prohře se Slovenskem 0:1 po samostatných stříleních a do boje o bronz vstoupili lépe. Přesně po dvou minutách hry se po kombinaci Štěpáníka se Špačkem trefil z mezikruží Soukup.

"Mančaft šel tady za jedním. Za zlatem. V pátek večer se nám to nepovedlo, prohráli jsme po nájezdech a my pak měli na regeneraci nějakých deset hodin. Na hotelu jsme byli o půl druhé ráno. Po probuzení jsme si dali snídani, procházku a šli na to. Klobouk dolů, co kluci dokázali," řekl trenér Drahomír Kadlec.

Řekové rychle odpověděli, ale českému týmu vrátil v přesilovce vedení Kudela. Dvoubrankový náskok zařídil týmu trenéra Drahomíra Kadlece v přesilové hře pěti proti třem Rejthar. Řekové sice také v početní převaze snížili, ale ve 27. minutě upravil po Fejfarově přihrávce na 4:2 zblízka Wróbel.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejbalisté zdolali Řeky a slaví na MS bronz

Soupeř ještě snížil, ale Češi už si jedenáctou medaili z celkových dvanácti šampionátů nenechali vzít. Po zlatech z Litoměřic z roku 1998 a Plzně o 11 let později si na krk pověsili bronz.

"Každá medaile z mistrovství světa se počítá. Vím, že to zklamání mají hráči v sobě dál, i když jim visí na krku bronz. Ale postupem času si uvědomí, co tady dokázali. Odehráli fantastický turnaj před fantastickou kulisou a bronz je odměna," dodal Kadlec, hokejový mistr světa z Vídně z roku 1996.

Mistrovství světa v hokejbalu v Pardubicích:

Finále: Slovensko - Kanada 6:4 (3:2, 1:2, 2:0)

Branky: 1. a 45. Hrivnák, 1. Martinusík, 8. Oravec, 29. Rampáček, 44. Svitana - 9. a 27. Martel, 8. Laurencelle, 28. Power. Rozhodčí: M. Škrobák, P. Škrobák (oba ČR). Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. Diváci: 4150.

O 3. místo: ČR - Řecko 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

Branky: 2. Soukup, 9. Kudela, 22. Rejthar, 27. Wróbel - 4. P. Arkalis, 24. Pitsikulis, 31. Kuzmarski. Rozhodčí: Friedli (Švýc.), Valachovič (SR). Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 5227.

O 7. místo: Švýcarsko - Indie 5:0 - kontumačně.

O 9. místo: Finsko - Itálie 6:3 (3:1, 1:1, 2:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články