Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Čeští deblkanoisté byli ve finále SP těsně pod stupni vítězů

Tacen (Slovinsko) - Ve finále Světového poháru ve slovinském Tacenu skončili čeští deblkanoisté těsně pod stupni vítězů. Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm dojeli na čtvrtém místě, Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm byli o příčku za nimi. České kajakářky se do finálových jízd neprobojovaly, nejlepší byla Amálie Hilgertová na jednadvacátém místě.

Ondřej Karlovský a Jakub Jáně
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Karlovský s Jáněm zaostali za vítěznou slovenskou dvojicí bratranců Škantárových o 2,23 sekundy, druhá česká dvojice byla o dalších 33 setin zpět. Na medaili lepší z českých lodí chybělo 25 setin, na třetí místo v celkovém hodnocení Světového poháru pak jen dva body.

"Naše jízda měla malé chybičky, ale všichni dělají chyby. Jedině Slováci odskočili, jinak to bylo neskutečně nabouchaný," poznamenal Karlovský o závodu, který se kvůli prasklému betonu ve spodní části trati jel jen na 14 branek.

"Letos to byla sezona nahoru dolů. Na mistrovství Evropy jsme byli čtvrtí, ale nedostali jsme se na olympiádu, což jsme moc chtěli. Pak nám v závodech Světového poháru trochu vždycky něco chybělo, ale jezdili jsme pořád finále, takže ta sezona byla relativně úspěšná," doplnil Jáně.

Závod kajakářek ovládla Australanka Jessica Foxová s velkým náskokem 2,28 sekundy na Rakušanku Corinnu Kuhnleovou, třetí byla Britka Fiona Pennieová. Hilgertové chybělo k postupu do finále 4,5 sekundy. Její teta Štěpánka, která je o 29 let starší, dala stejně jako olympionici Kateřina Kudějová a Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem přednost odpočinku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články