Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Českými plavci roku jsou Baumrtová a Verner

Praha - Nejlepšími českými plavci uplynulé sezony byli dnes v Praze vyhlášeni bronzová medailistka z mistrovství Evropy v krátkém bazénu Simona Baumrtová a zkušený kraulař Martin Verner. Nejlepší mezi juniory je Barbora Závadová, synchronizovanými plavkyněmi roku se staly Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou a v dálkovém plavání vyhrála Jana Pechanová.

Letos dvacetiletá Baumrtová z Chomutova, studentka FTVS UK v Praze, by se mohla stát budoucností českého plavání. To díky jejímu eindhovenskému umístění na 50 metrů znak, které ukončilo šest let trvající medailový půst z vrcholných akcí. Baumrtová tak navázala na výsledky další bývalé elitní znakařky Ilony Hlaváčkové. Ve výčtu jejích loňských úspěchů je i šesté místo z mistrovství světa v krátkém bazénu v Dubaji a postup do finále ME v padesátimetrovém bazénu v Budapešti.

Třicetiletý Verner byl pátý v Eindhovenu na prestižní trati 100 metrů volný způsob, Závadová, jež oslavila v neděli osmnáctiny, doplavala v polohovém závodu na 400 metrů na MS v Dubaji sedmá a v Eindhovenu skončila v polohových závodech dvakrát šestá.

Letos třicetiletá Pechanová loni vybojovala čtvrté místo na ME na Balatonu v závodu na pět kilometrů. Na dvojnásobné trati byla pátá.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články