Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Český stolní tenis měl dnes smolný den

Gdaňsk - Tým českých stolních tenistů vstoupil do mistrovství Evropy v Gdaňsku, na němž obhajuje loňský bronz z Ostravy, porážkou 0:3 s Portugalskem. Také ženy zahájily turnaj rovněž jednoznačnou prohrou 0:3 s vysoce favorizovaným Nizozemskem, které vyhrálo předchozí tři šampionáty. České hráčky nakonec sobotní bilanci částečně zachránily výhrou 3:1  nad Lucemburskem a mají naději na postup do čtvrtfinále.

Iveta Vacenovská
zdroj: ČT24

Česká jednička Dmitrij Prokopcov prohrál v úvodní dvouhře zápasu s Portugalskem 1:3 s Joaem Monteirem. Blízko vítězství byl čtyřicetiletý Petr Korbel v duelu s Tiagem Apoloniou, nad nímž vyhrál první dva sety 11:6. Portugalec však vývoj otočil a získal druhý bod po výhře 11:9 v páté sadě. Triumf Portugalců zpečetil Marcos Freitas, jenž bez ztráty setu zdolal Pavla Širučka.

V neděli se čeští stolní tenisté utkají ve skupině D se Švédskem a Slovinskem. Do čtvrtfinále postoupí první dvě družstva tabulky.

Nedařilo se ani českým hráčkám

Češky neuhrály s triem Nizozemek ani jeden set. Dana Hadačová prohrála s Li Ťie, Iveta Vacenovská s další čínskou rodačkou Li Ťiao a Kateřina Pěnkavová nestačila na Jelenu Timinovou původem z Moskvy. Trenér Miroslav Cecava se musel obejít bez zkušené Renáty Štrbíkové, jež nemohla nastoupit kvůli bolestem v pravé dlani.

Dvaatřicetiletá reprezentantka Štrbíková však mohla nastoupit ve večerním druhém utkání základní skupiny A proti Lucembursku a vítězstvím 3:0 nad Sarah De Nutteovou přispěla k první výhře Češek. Dva body získala již jistá účastnice olympijských her v Londýně Vacenovská, jež porazila 3:0 Tessy Gonderingerovou a 3:1 Ni Sia-lien, která předtím porazila stejným rozdílem Danu Hadačovou.

V neděli Češky zakončí skupinu duelem s Tureckem, které dnes oba své duely prohrálo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články