Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Český parkurový tým skončil v Praze v Poháru národů druhý až po rozeskakování

Českému parkurovému týmu v Praze těsně unikla obhajoba loňského vítězství v Poháru národů. Družstvo ve složení Vladimír Tretera, Filip Doležal, Anna Kellnerová a Aleš Opatrný prohrálo ve Velké Chuchli na Prague Cupu až v rozeskakování s Nizozemskem. Třetí místo v olympijské disciplíně obsadili ve třetím ročníku mezinárodních závodů kategorie CSIO3* Švédové.

Je nám líto, video expirovalo.
Parkurovému týmu těsně unikla obhajoba vítězství v Poháru národů

Čeští jezdci postoupili z prvního kola, v němž tým škrtal výkon Kellnerové s klisnou Catch Me If You Can, na děleném druhém místě za suverénním Německem. Ve druhém kole předvedli Tretera a Kellnerová čisté jízdy.

Závěrečný parkur Aleše Opatrného pak ovlivnilo poškození podkovy jeho koně Forewer. Domácí museli jako třetí jízdu započítat Doležalův výkon s osmi trestnými body a s celkovou bilancí 12 bodů z obou kol šli do rozeskakování o vítězství s Nizozemskem.

Nizozemský reprezentant Patrick Lemmen zvládl úvodní jízdu v rozeskakování čistě a dostal soupeře pod tlak. Kellnerová, kterou do rozhodujícího duelu nominoval domácí tým, se dlouho držela, ale na předposlední překážce chybovala.

Německo po suverénním prvním kole ve druhém výrazně chybovalo a propadlo se na čtvrté místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články