Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Český nohejbal chce oslavit sté výročí domácí obhajobou tří světových titulů

Český nohejbal letos slaví sto let od svého vzniku. A od 4. listopadu bude Praha hostit také mistrovství světa. Česko je pořadatelem šampionátu už pošesté, poprvé ale bude dějištěm turnaje hlavní město. A domácí výběr trenéra Petra Guldy bude také hlavním favoritem, před čtyřmi lety v rumunské Kluži ovládl všechny tři kategorie. Přímé přenosy z mistrovství světa sledujte od 4. do 6. listopadu na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Před pražským MS v nohejbalu

Před šesti lety v Brně navštívilo během tří dnů šampionát šest tisíc diváků. Pražský turnaj by chtěl tato čísla překonat. "Je to bezesporu největší nohejbalová akce, která tady kdy byla. A to jak po organizační, tak po sportovní stránce," souhlasí také trojnásobný mistr světa Lukáš Rosenberk.

V Praze čeká zejména v hlavní hale O2 Universum ještě lepší diváckou kulisu. "V Brně bylo nějakých tři a půl tisíce lidí, ale opravdových fanoušků nohejbalu. A na tu atmosféru nezapomenu doteď. V Praze je kapacita ještě o dva tisíce vyšší, takže by to mělo být ještě lepší a už se nemohu dočkat," dodává Rosenberk.

Češi obhajují z předchozího šampionátu všechny tři tituly. "Říká se, že obhájit je vždycky těžší. Ale s našimi zkušenostmi a s největší základnou ze všech zemí prostě nemůžeme mít jinou ambici než získat znovu všechny tři zlata," nedává si nízké cíle polař mistrovských Modřic.

Mistrovství světa bylo kvůli covidu už dvakrát odloženo a koná se tak po čtyřleté pauze. "Už v Rumunsku jsme cítili, že konkurence je čím dál silnější. Proto jsme sami zvědaví, s čím soupeři přijedou, říká Rosenberk. V Praze se představí celkem 24 reprezentací ze čtyř kontinentů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články