Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Český čtyřkajak vybojoval na MS bronz na kilometrové trati

Poznaň - Český čtyřkajak ve složení Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel a Jan Štěrba vybojoval na mistrovství světa v Poznani bronzovou medaili na kilometrové trati. Zvítězili Francouzi suverénně před obhájci titulu Bělorusy. Česká posádka vylepšila na olympijské trati o jednu pozici loňské umístění z kanadského Dartmouthu, kde byl členem týmu Jan Andrlík namísto Daniela Havla. Tehdy jim k medaili chyběla zhruba půlsekunda, tentokrát kajakáře dělilo 18 setin od stříbra.

Čeští kanoisté
zdroj: Český kanoistický svaz

Zatímco obhájci stříbra Francouzi vyhráli způsobem start - cíl, za nimi se odehrál tuhý boj o zbývající medaile. Češi jedoucí v první dráze na úvodním mezičase byli druzí, na posledním naopak čtvrtí, ale na závěrečné dvěstěpadesátce opět předstihli Němce, které za sebou nechali o dvanáct setin.

Čtyřkajak byl na kilometrové trati jedinou českou lodí v bojích o medaile. Za Francouzy a Bělorusy, kteří si oproti loňsku prohodili pořadí, nahradili na stupních vítězů Slováky, jejichž posádku vyřadili ve čtvrtečním přímém souboji v semifinále. Na červencovém mistrovství Evropy ve španělské Trasoně byl český čtyřkajak rovněž třetí, ale za Němci a Maďary.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články