Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Český čtyřkajak mění před MS v Szegedu složení

Praha – Česká posádka mužského čtyřkajaku pojede na mistrovství světa v rychlostní kanoistice zřejmě v novém složení. Vynutily si to vážné zdravotní problémy Daniela Havla, který se potýká s bolestivým ramenem. Šampionát, který se koná od 18. do 21. srpna v maďarském Szegedu, je přitom pro disciplíny K4 muži a K4 ženy 1 000 metrů jedinou olympijskou kvalifikací pro Londýn 2012.

"Bohužel musíme přiznat, že nás na čtyřkajaku potkalo další zemětřesení. Týden před vyvrcholením nejen této sezony jsem nahlásil složení Pavel Davídek, Jan Souček, Lukáš Trefil a Jan Štěrba," uvedl reprezentační trenér Martin Doktor, který Havlovi okamžitě zajistil léčbu u vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře.

"Prognózy nejsou ani po několika manipulacích vzhledem ke krátké době do startu MS optimistické. Rameno prý bude stále bolet," doplnil Doktor, jenž Havla přihlásil do kategorie K1 1000 metrů, aby byl mezi účastníky MS. Poprvé je totiž na MS možné měnit složení lodi kvůli zdravotním problémům členů posádky.

Český svaz kanoistů ještě před dvěma týdny oznámil změnu obsazení posádky mužského čtyřkajaku. Ondřeje Horského, jenž se rozhodl soustředit pouze na další olympijskou trať 1000 metrů K2 s Janem Štěrbou, nahradil Lukáš Trefil.

Martin Doktor, hlavní reprezentační trenér

0"Škoda, že nás takové problémy potkají před nejdůležitějšími závody za poslední tři roky. Takový je ale život. Ale aspoň se ukázalo, že naše rozhodnutí hledat a mít připravené náhradníky do K4 bylo správné a potřebné."

V posledních sezonách tolik úspěšný čtyřkajak, který přivezl medaile z mistrovství světa i Evropy, a byl zřejmě největší českou nadějí na úspěšnou olympijskou kvalifikaci, by se z poloviny změnil. Do lodi by při neúčasti Havla nasedli Davídek a Trefil, čtvrtí z letošního mistrovství Evropy v Bělehradu.

Při nedávném soustředění v Mnichově Češi zkoušeli dvě posádky bez Havla. Jednu s Davídkem na háčku. Při druhé jízdě se do lodi vrátil Horský. "Podle pocitů posádky, trenérů i času byla jízda s Davídkem a Trefilem lepší, proto jsem je nahlásil pro MS. Věřím, že to zvládnou, ale budou to o to větší nervy," uzavřel šéftrenér Doktor.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články