Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Český crossminton útočí na post světové jedničky, Makrlík už je třetí

Na čele crossmintonového žebříčku by se už brzy mohl objevit český reprezentant. Blízko pozice jedničky má Petr Makrlík junior, který v posledních měsících podává výborné výkony. To potvrdil také na podniku v japonském Tokiu, kde mu jen těsně uniklo vítězství a nově je díky tomu světovou trojkou.

Petr Makrlík jun. (vlevo) bral v Japonsku stříbro
zdroj: ČT

Crossminton, dříve známý jako speed badminton, je sport, který spojuje tenis, squash a badminton. Hraje se speciálním košíkem a raketami a čeští reprezentanti v něm jdou výkonnostně vzhůru.

Nejvíce je to vidět právě na české jedničce Makrlíkovi, který zaznamenal v poslední době výbornou sérii výsledků. Na turnaji na Slovensku slavil vítězství, druhé místa bral v Norsku a Švédsku a bronz si dovezl z Německa.

Díky tomu mohl v Japonsku vybojovat post světové jedničky. Makrlíkovi turnaj vycházel až do finále, kde narazil na bývalého mistra světa Patricka Schusselera, který se na okruh vrátil po zranění ramene. Český reprezentant byl sice ve třetím rozhodujícím setu dva body od vítězství, jeho konkurent však závěr zvládl na jedničku a triumfoval 16:12, 13:16, 16:14.

Makrlík si chuť spravil v deblu, kde společně s japonským reprezentantem prošel celou soutěží bez ztráty setu.

Podnik v Tokiu tak Makrlíkovi přinesl 800 bodů v singlu a 1000 ve čtyřhře, což ho v aktuálním žebříčku vynese na třetí, resp. dvanácté místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články