Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Českou tečku za MS udělal Koukal skrečí ve druhém kole

Kuang-čou (Čína) - Badmintonista Petr Koukal na mistrovství světa skončil nešťastnou skrečí. Utkání druhého kola musel vzdát kvůli problémům s pravým kolenem, na třináctého nasazeného Kašjapa Parupalliho z Indie nestačil a ze zápasu odstoupil v prvním setu za nepříznivého stavu 5:14. Šampionát tak pro české barvy skončil. V prvním kole vypadli Kristína Gavnholt, Jan Fröhlich i pár Jakub Bitman, Alžběta Bášová.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

"Trošku jsem předpokládal, že nedohraju. Srdce a tělo by chtělo, ale hlava to nepouští a asi to je dobře," řekl Koukal. "Strašně mě to mrzí," dodal a po návratu domů plánoval vyšetření u profesora Pavla Koláře.

Koukal si koleno poranil v posledním tréninku před začátkem šampionátu. V prvním kole ve třech setech zdolal Nizozemce Erika Meijse a poprvé na MS postoupil do dalších bojů. Noha ho ovšem bolela a přes tišící léky a obvaz druhé kolo vzdal.

"Připravoval jsem se na to, že to nepůjde, ale pro klid duše jsem to chtěl zkusit," řekl Koukal. Atmosféra v hale mu pomáhala a v prvním setu držel krok do stavu 4:5. "Myslel jsem, že si po pár míčích podáme ruce, ale když to bylo vyrovnané, tak jsem si říkal, že to ještě zkusím aspoň do půlky setu," nadchl Koukala průběh.

Jenomže pak s Parupallim prohrál devět z deseti výměn a odstoupil. "I trenér říkal, ať to skončím. Bolest byla docela velká a měl jsem strach, aby se to nezhoršilo, protože to bylo nepříjemné. Měl jsem tlak zevnitř kolena," popsal Koukal.

Před zápasem viděl, jak si i soupeř obvazuje kotník. Napadlo ho, že půjde o souboj dvou zraněných. Ind ale tejpoval nohy jen preventivně a na kurtu jasně dominoval. "Od začátku byl na koni. Když jsem se chtěl hýbat rychleji, tak to nešlo. Je zajímavé, jak strach ovládne i tělo a člověk nic nezmůže," popsal Koukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články