Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České softballistky si poradily s Portorikem, bojují však i s počasím

Haarlem - České softballistky na MS v Nizozemsku dosáhly na třetí výhru proti silnému soupeři. Portoriko porazily 3:1. Softballové velmoci ale nejsou to jediné, s čím se české reprezentantky musí v Haarlemu vypořádat. Zlobí hlavně počasí.

Je nám líto, video expirovalo.
České softballistky na MS bojují i s počasím, Portoriko však přehrály

Pořadatelé mistrovství světa bojují v Haarlemu s nejchladnějším a nejdeštivějším srpnem za posledních 90 let. Na softballovém hřišti nesmí kvůli bezpečnosti být kaluže, a tak se stále dokola uklízí. Nizozemci, kteří jsou odnepaměti zvyklí vyrvávat zem z náručí vody, s živlem bojují úspěšně.

"Takto tady v srpnu nebylo od roku 1924. Ale musíme být optimističtí. Důležité je, že zatím máme odložené jen dva zápasy. Jinak zvládáme uklízet a hrát," říká prezident organizačního výboru Peter Van Der Art. "Je to neskutečná práce, co předvádějí. Mají můj respekt, smekám před nimi," vysekla poklonu vnější polařka českého týmu Petra Křiklánová. 

Zápas Česka proti Portoriku začal kvůli dešti se čtyřhodinovým zpožděním. České hráčky předvedly bezchybný výkon, od první směny vedly a nakonec vyhrály 3:1. Zachovaly si tak teoretickou naději na postup do play-off. "Když porazíme Japonsko, můžeme jít nahoru," konstatuje Křiklánová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články