Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

České hokejbalistky přepsaly dějiny, z domácího MS berou zlato

Pardubice - Historický triumf zaznamenaly na mistrovství světa v Pardubicích české hokejbalistky. Ve finálovém utkání zdolaly Spojené státy americké 4:3 po prodloužení a získaly premiérový titul. Vítěznou trefu si připsala v čase 45:55 Aneta Lédlová. Svěřenkyně trenéra Karla Manharta tak po čtyřech bronzech a stříbru dosáhly na kov nejcennější.

České hokejbalistky slaví titul na domácím MS
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Finálový duel v Tipsport areně sledovala historicky nejvyšší návštěva na ženském MS - 3256 diváků. O devětatřicet fanoušků byla překonána návštěva z pátečního semifinálového souboje proti Slovensku.

"Šli jsme si za tím cílem od začátku turnaje. Před tolika lidmi vyhrát doma titul mistra světa, to je hrozná bomba. Možná až večer nám to úplně cvakne, co jsme dokázali. Jsem hrozně rád za holky, jak si to užívají. Je to nádherný," řekl Manhart.

Po bezbrankové úvodní třetině se v 16. minutě při vyloučení Křížové ujaly vedení Američanky, když po přihrávce Bronsonové snadno skórovala Foleyová. V závěru druhé části vyrovnala Křížová blafákem do bekhendu.

Je nám líto, video expirovalo.
České hokejbalistky slaví historicky první zlato na MS

řetí třetny otočily Češky stav při vyloučení Dixonové. Za modrou čárou napřáhla Němcová a trefila se přesně k levé tyči. Zechovskou sice vzápětí překonala Strohmierová, ale ve 34. minutě vrátila domácím náskok střelou z pravého kruhu Kubínová.

Těsné vedení však Manhartův výběr neudržel. Osmašedesát sekund před koncem třetí části vyrovnala pohotová Pfundtová. Do prodloužení vstoupily české reprezentantky se snahou rychle rozhodnout, což se jim povedlo. Lédlová střelou o pravou tyč trefila zlato.

"Chtěli jsme to dotáhnout do konce, ale při vyrovnávacím gólu se tam stala chyba. Říkal jsem holkám, že v prodloužení musíme hrát zezadu, nekazit balony a pak se nám tam povede něco dát. Měli jsme tu asi nejlepší tým, jaký jsme mohli postavit," dodal Manhart.

Mistrovství světa v hokejbalu v Pardubicích:

Ženy - finále:

ČR - USA 4:3 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)

Branky: 28. Křížová, 32. Němcová, 34. Kubínová, 46. Lédlová - 17. Foleyová, 32. Strohmierová, 44. Pfundtová. Rozhodčí: Lamontová, Kellerová (obě Kan.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3256.

O 3. místo:

Kanada - Slovensko 5:0 (1:0, 2:0, 2:0).

O 5. místo - 2. zápas:

Itálie - Velká Británie 2:0 (1:0, 0:0, 1:0), první zápas 3:0.

Konečné pořadí:

1. ČR, 2. USA, 3. Kanada, 4. Slovensko, 5. Itálie, 6. Velká Británie.

V úvodu t

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články