Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České derby vyhrála šestnáctiletá Slovenka Rossak s Talgadem

Praha – České derby vyhrála šestnáctiletá slovenská jezdkyně působící v Panamě María Magdalena Rossak s jedním z favoritů Talgadem. V prestižním dostihu v pražské Velké Chuchli zvítězila žena teprve podruhé v historii. Druhý v dostihu dotovaném částkou 2,5 milionu korun skončil se ztrátou tří délek Ulan s Jakubem Pavlíčkem a třetí byl Miracle Match s Filipem Minaříkem.

Svěřenec trenéra Filipa Neuberga Talgado se zpočátku v dostihu na 2400 metrů držel na posledním místě, ale postupně se posouval dopředu a v cílové rovince jasně triumfoval. "To byl náš plán, už minulý dostih takhle běžel a vyšlo to," řekla po doběhu mladičká jezdkyně.

Talgado vyhrál v rekordním čase 2:28,46, kterým překonal o více než sekundu výkony klisny Ohne Sorge z roku 2003. Magdaleně Rossak svěřil koně britského původu jeho majitel a otec jezdkyně. Navzdory pochybnostem z okolí se mu tento tah dokonale vyplatil. "Kůň je skvělý. Díky všem, kteří mi dali tu šanci," prohlásila Rossak.

Je nám líto, video expirovalo.
České derby vyhrála Rossak

Jedinou ženou, která před ní vyhrála derby, byla v roce 1972 Miloslava Hermansdorferová. "Ti, co nás kritizovali, si teď mohou udělat hodnocení," řekl Peter Rossak. "Odsuzovali nás, že dáváme šestnáctileté děvče na koně, ale my jsme jí věřili, protože víme, že jezdí dobře. Šla si za svým snem a tvrdě pracovala, aby se do derby dostala. Nebylo to jen tak," uvedla matka jezdkyně Drahomíra.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články