Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češi získali na ME ve sjezdu na divoké vodě další tři medaile

Banja Luka - Čeští reprezentanti získali na mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě další tři medaile. Po dvou cenných kovech z dlouhé trati jim večerní sprint přinesl dvě stříbra a bronz. Druzí v něm na řece Vrbas v Banja Luce skončili kanoista Ondřej Rolenc a kajakář Richard Hála, třetí byla kanoistka Radka Valíková.

Richard Hála
zdroj: ČTK autor: Jan Homolka

Rolenc uspěl navzdory střevním problémům, s nimiž se potýkal celý týden. "Finále mi vyšlo a první tři lodě byly fakt nasekaný. Za tři týdny je mistrovství světa, tak doufám, že to vydrží a z Vídně taky něco přivezu," uvedl.

Druhý ve finále skončil vítěz dopolední kvalifikace Hála. Nestačil na Slovince Nejce Žnidarčiče, který už má ve sbírce i dva tituly mistra světa. "Po několika čtvrtým místech v posledních letech jsem za medaili strašně rád," poznamenal Hála.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají z ME na divoké vodě další tři medaile

Na druhý titul po úspěchu na dlouhé trati útočila Valíková. Těsně před cílem se ale převrhla a po eskymáckém obratu se propadla na třetí místo. "Trochu mě to mrzí, protože jsem dnes měla na víc, ale i bronzová medaile je výborná," řekla.

Šampionát uzavřely závody hlídek. Evropskými šampiony se v nich stali kanoisté Antonín Haleš, Rolenc a Vladimír Slanina, stříbro si odvážejí kanoistky a bronzové medaile patří kajakářům a deblkanoistům.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články