Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češi vládnou evropskému crossmintonu. Zlato bral Makrlík či Andrlová

Evropský šampionát v crossmintonu si podmanili čeští reprezentanti. V elitních kategoriích v norském Skien posbírali tři ze čtyř zlatých medailí. Nejvíce zářil Petr Makrlík. Světová jednička kralovala mezi muži jak v singlu, tak ve čtyřhře. Mezi ženami se z celkového triumfu radovala Eliška Andrlová.

Petr Makrlík
zdroj: ČT

Světový hráč číslo jedna dvouhry i čtyřhry Makrlík byl největší českou nadějí už před turnajem a velká očekávání potvrdil.

V singlu válcoval už od začátku jednoho soupeře za druhým a za celý turnaj ztratil pouze jediný set. O ten ho v osmifinále obral reprezentační kolega Daniel Knoflíček, kterého Makrlík porazil 2:1. Česká hvězda poté ve finále zdolala švédskou crossmintonovou legendu Pera Hjalmarsona a získala premiérový evropský titul.

Ten druhý následně přidal ve čtyřhře, kde hrál v páru právě s Knoflíčkem. České duo předvádělo dominantní výkony a v posledních dvou zápasech vyřadili úřadující mistry světa i Evropy.

Mezi ženami se skvělým výsledkem zase blýskla juniorská mistryně světa Eliška Andrlová, která již letos na některých turnajích startuje právě i mezi dospělými. V Norsku předváděla po celé tři dny velmi dobré výkony a nakonec mohla slavit první velkou medaili mezi elitou.

Zlato si domů veze i její sestra Anna Andrlová, jež vyhrála kategorii dívek do 18 let. Obě poté v ženské čtyřhře společně dosáhly na bronz.

Češi získali i další medaile. Stříbro v seniorské kategorii mužů nad 40 let získal Pavel Podvolecký nebo jeden z favoritů na celkové vítězství mezi chlapci do 14 let Matěj Krupička. Bronz ve stejné kategorii přidal Pavel Rada – oba shodně nestačili na Litevce Jancunskiho. Třetí skočili i Jakub Melichar ve dvouhře a ve dvojici s Janem Lichým i ve čtyřhře v juniorských kategoriích chlapců do 18 let a Jesika Škodová mezi stejně starými dívkami.

"Naši hráči patřili díky svým výkonům na předchozích turnajích mezi velké favority v řadě kategorií a k naší velké spokojenosti dokázali skvěle načasovat formu a dosáhnout vynikajících výsledků, za což jim patří poděkování," neskrývá radost Michal Scholze, prezident nejúspěšnější evropské crossmintonové asociace.

A trochu netradičně mohou Čechům ještě nějaké medaile přibýt později – mistrovství pro kategorie do 12 a do 10 let se totiž uskuteční na konci září v Brně během turnaje Czech Open.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články