Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Češi v ME ve sjezdu na divoké vodě zářili, podmínky v Makedonii ale kritizovali

Skopje (Makedonie) – Pokud by se měla hledat sportovní disciplína, ve které čeští sportovci patří k nejlepším na světě, asi by mnohé nenapadlo na první dobrou zmínit sjezd na divoké vodě. Z mistrovství Evropy v této disciplíně v Makedonii se ale Češi vracejí se sedmi zlatými medailemi a prožili tak jeden z nejúspěšnějších šampionátů v historii. Spokojeni s podmínkami na řece Vardar ale nebyli.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se vrací z ME ve sjezdu na divoké vodě se sedmi zlaty

Ačkoliv to byly pro české sjezdaře v Makedonii zlaté žně, z řeky Vardar, na níž se šampionát konal, nadšeni rozhodně nebyli. "Řeka, na které se jede dlouhý sjezd, to je v podstatě stoka. Asi tady absolutně neřeší nějaké popelnice. Prostě člověk přijde k řece s taškami a igelitkami a naháže to do řeky," přemítal devítinásobný mistr světa v kajaku Kamil Mrůzek.

Nebyla to ale jen kvalita vodního terénu, která byla pro české sjezdaře velkou nástrahou. "Vlítla mi moucha do oka při závodě, jedna zase do pusy, takže jsem ji musela polknout. Bylo to hodně náročné, bojovala jsem sama se sebou," smála se mistryně Evropy ve sjezdu Klára Hricová.

Závěr šampionátu se ale líbil všem. Sprinty v nádherném kaňonu řeky Tresky nad Skopje napsaly pozitivní tečku šampionátu, na který Češi budou přes všechny problémy určitě vzpomínat v dobrém.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články