Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi smetli Anglii 5:0 a ve finále Eura se utkají s Rumunskem

Čeští reprezentanti v malém fotbalu opět nechybí ve finále mistrovství Evropy. Po minulém roce, kdy na domácím Euru v Brně padli až na penalty s Ruskem, nyní chtějí zlato. Na finále je český tým dobře naladěný, postoupil do něj po hladké výhře 5:0 v semifinále nad Angličany. V Kyjevě se za úřadující vicemistry Evropy a mistry světa prosadili dvougólový Paděra, Sodoma, Demeter a Polák. Ve finále vyzvou Češi Rumunsko, které zdolalo po penaltách Kazachstán. 

Robin Demeter slaví gól v semifinále ME
zdroj: ČT sport

Favorizovaní Češi byli už od úvodu dominantní, drželi míč a měli šance. Vystižení rozehrávky brankáře Panesara Rupinderjita znamenalo břevno. Poté už přišly i branky. Patrik Levčík našel po rozehrávce rohu na krátko na zadní tyči Ondřeje Paděru.

Za chvíli zvýšil tvrdou a umístěnou ranou zblízka Jiří Sodoma, ke kterému se v 17. minutě připojil gólově i Robin Demeter. Soupeř českého výběru byl neškodný a čtvrtý zásah přidal Jakub Polák, jenž doklepl "bodlem" míč k tyči, který propadl před branku po autovém vhazování.

V první desetiminutovce druhé půle se gólový příděl zastavil a český tým kontroloval vývoj utkání. Ve 34. minutě vstřelil svůj čtvrtý gól na turnaji a druhý v utkání Paděra, otevřel se mu prostor a tvrdou ranou trefil pod břevno. V závěru si ještě Angličané vypracovali dvě dobré příležitosti, které však pokryl brankář Ondřej Bíro.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas k utkání Anglie - Česko

Svěřenci Stanislava Bejdy drží v součtu 19 zápasů bez porážky a poprvé na šampionátu udrželi čisté konto.

Rumunsko se otřepalo z vyrovnání a zvládlo penaltové drama

Rumuni v druhém semifinále přišli o vedení až těsně před závěrečným hvizdem, kdy soupeř vyrovnal na 2:2. Kazachy však předčili v penaltách 3:1. Rumunsko dosud procházelo turnajem bez jakékoli ztráty, Češi v základní skupině dvakrát remizovali a do čtvrtfinále šli ze druhého místa.

"Rumunský tým je fyzicky skvěle připravený a hlavně nejsme zvyklí hrát dva zápasy za den. Jak na mistrovství světa, tak Evropy v Brně i Maďarsku se dvě utkání za den nehrála. Věřím, že kluci se dají do kupy, jsme tam, kde jsme strašně chtěli být. Teď potřebujeme udělat poslední zásadní krůček," uvedl generální manažer české reprezentace Luděk Zelenka.

Semifinále mistrovství Evropy v malém fotbalu v Kyjevě:

Anglie – Česko 0:5 (0:4)

Branky: 12. a 34. Paděra, 14. Sodoma, 17. Demeter, 20. Polák

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články