Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi se oklepali a na ME budou hrát alespoň o páté místo. Britové si zahrají o titul se Španělskem

Čeští baseballisté zatím na ME neřekli poslední slovo a čeká je zápas o páté místo. Po čtvrtečním vyřazení od Velké Británie si domácí výběr hladce poradil s Francií 11:1. V závěrečném duelu Čechy čeká tým Izraele. Britští hráči budou hrát o premiérový titul mistrů Evropy. Po Češích vyřadili také Německo 8:4 a v neděli nastoupí proti vítězi Španělsku. Přímý přenos utkání Česko – Izrael sledujte v sobotu od 18:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Reprezentanti se před zaplněnou arénou Draků mohli opřít o spolehlivý výkon nadhazovače Ondřeje Satorii. Martin Červenka se blýskl dvěma homeruny, další přidal Arnošt Dubový. Češi rozhodli o vítězství prakticky po čtyřech směnách, kdy vedli už 8:0. Utkání skončilo po sedmém dějství.

Národní tým se ujal při nadhozech Nicolase Antoinea vedení v dohrávce druhé směny. Nejprve se na druhou metu dostal Martin Mužík a poté rozjásal zaplněnou arénu v Brně dvoubodový homerun Dubového. Chadimův výběr se dál prezentoval spolehlivou obranou a ve třetí směně zvýšil vedení. Pro další body doběhli Matěj Menšík, Červenka, Vojtěch Menšík a Češi získali náskok o pět bodů.

Antoinea vystřídal na nadhazovacím kopci Franklin de la Rosa, ani ten ale dlouho na hřišti nevydržel. Ve čtvrté směně se blýskl dalekým homerunem Červenka, stáhl na metách také Erica Sogarda s Matějem Menšíkem a Češi mířili s osmibodovým vedením za vítězstvím.

Útok národního týmu zastavil až nadhazovač Kenny Esposito, ten ale v šesté směně střídal a Češi začali znovu pálit. Červenka přidal druhý homerun, stáhl dva body a po dalším Mužíkově doběhu byl stav 11:0. V sedmé směně sice Francouzi překazili Satoriovi snahu o čistě odházený zápas, více než jeden bod ale nezvládli.

Britové mají jistotu, že minimálně vyrovnají svůj nejlepší výsledek na kontinentálním šampionátu. Druzí skončili v letech 1967 a 2007. Zápas proti Německu rozhodli v šesté směně, kterou vyhráli 6:1.

Mistrovství Evropy baseballistů:

Semifinále (Brno):

Velká Británie - Německo 8:4, Španělsko - Nizozemsko 7:6.

O 5. až 8. místo (Brno/Blansko):

Izrael - Švédsko 6:4, Česko - Francie 11:1.

O 9. až 12. místo (Třebíč)

Itálie - Švýcarsko 12:3, Chorvatsko - Belgie 7:5.

O 13. až 16. místo (Brno):

Ukrajina - Rakousko 9:0, Řecko - Maďarsko 19:14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články