Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češi na závěr skupiny dostali výprask od Srbska, díky gólu z nastavení ale slaví postup

Místo očekávaného vítězství přišla tvrdá facka. Čeští reprezentanti v malém fotbale v závěrečném utkání základní skupiny schytali výprask od Srbska 1:4. Národní tým si ale díky vstřelené brance Jiřího Sodomy z nastaveného času zajistil postup do osmifinále z druhého místa, jelikož má lepší skóre než Francie.

Nechybělo mnoho a Češi, obhájci titulu, místo jistoty play-off odešli ze střetnutí se Srbskem v situaci, že musí čekat, zda se vůbec vejdou mezi nejlepší čtyři týmy z třetích míst po skupině, které nakonec projdou do vyřazovací části.

Od takto černého scénáře dělila národní tým jedna akce. V nastaveném čase totiž svěřenci trenéra Stanislava Bejdy prohrávali 0:4, což by na druhé postupové místo posouvalo díky skóre Francii. Obrovské zklamání ale odvrátil v závěrečných sekundách Jiří Sodoma, který se dostal ke sklepnutému míči a z druhého doteku propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho zásah Čechům zajistil druhé místo a osmifinálový souboj s vítězem skupiny F.

Přitom do zápasu šli reprezentanti v příjemné pozici. Po remíze s Francií a výhře nad Moldavskem měli vše ve svých rukou a k zajištění prvního postupového místa jim stačila i remíza. Jenže v prvním poločase Srbsko dvakrát dobře rozehrálo aut a ujalo se vedení.

Budíček ale pro Čechy nepřišel ani během přestávky. Reprezentace nadále pokračovala v ospalém a nevýrazném výkonu, kdy se na kopačky národního celku dostávala i nervozita, čehož Srbové využili dalšími dvěma zásahy po brejcích do otevřené defenzívy.

Alespoň trochu pozitivního do nepovedeného střetnutí tak vnesl až v závěru Sodoma a sen Čechů o obhajobě tak nadále žije.

Česko – Srbsko 1:4 (0:2)

Branky: 50+1. Sodoma – 2. Tomčič, 21. Celin, 27. Tomčič, 38. Zolnajič. ŽK: Žeravica, Tomič, Čičič (všichni Srbsko).

Sestava Česka: Kunický – Rosůlek, Hakl, Mařík, Paděra, Sodoma – Levčík, Macko, Jelínek, Presl, Pospiš – Verner, Doubravský, Novotný.

Ostatní výsledky:

Skupina B: Španělsko - Ázerbájdžán 1:5, Rumunsko - Albánie 3:1

Skupina C: Černá Hora - Rakousko 5:2

Skupina D: Bulharsko - Gruzie 2:0, Ukrajina - Turecko 6:1

Skupina E: Moldavsko - Francie 1:3

Skupina F: Kazachstán - Anglie 2:1, Izrael - Řecko 4:2

Hlavní zprávy

Nejčtenější články