Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi na argentinské řece Aluminé excelují, na MS v raftingu si jezdí pro medaile

I druhý den mistrovství světa v raftingu v Argentině přinesl české reprezentaci radost ze zisku cenného kovu, tentokrát dokonce několikanásobnou v kategorii head to head. Muži se blýskli stříbrnou medailí, ženy bronzovou.  

Česká posádka na MS v raftingu
zdroj: ZUMA autor: Veri Sanovri

Patagonie ukázala raftařům, že neumí být jen studeným a větrným kusem země. Během závodu head to head totiž sahaly teploty až ke třiceti stupňům, což českým posádkám sedělo.

Muži se vyřazovacím pavoukem prokousali až do finále, kde nestačili na vítěznou posádku Japonska. Stříbro z kategorie head to head však vyneslo reprezentační raft na průběžné druhé místo v celkovém pořadí, protože v úvodní den světového šampionátu skončil druhý ve sprintu ve složení Aleš Daněk, Jan Havlíček, Ondřej Pinkava a Jan Šťastný. "Na naší straně panuje maximální spokojenost s tím, že jsme se do finále podívali. Chtěli jsme Japonce odstrčit do proudu, aby minuli bránu, ale to se nepovedlo," komentoval souboj o titul Havlíček.

Ženy si na divoké řece Aluminé dojely pro bronz a ještě lépe se vedlo mužskému raftu do třiadvaceti let, který ve finále porazil v prestižním derby Slovensko. Zlato navíc kromě nich vybojovala v Argentině také mužská posádka kategorie masters.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články