Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Čechům se letos na Dolomitenmannovi dařilo

Lienz - O slavném Dolomitenmannovi se mluví jako o nejtěžším štafetovém závodu světa. Je složený z běhu do vrchu, paraglidingu, sjezdu na divoké vodě a horských kol. V letošním šestadvacátém ročníku byly mimořádně úspěšné i české týmy.

Soutěž Dolomitenmann
zdroj: ČT24

V rakouském Lienzu, centru slavného Dolomitenmanna, zažívají závodníci v jinak individuálních disciplínách pocit týmových hráčů. "Je tam zodpovědnost, zejména u běžců, kteří vše rozbíhají," říká Ondřej Fejfar, člen týmu KIA Motors.

Letos se s Dolomity pralo 121 týmů. Na běžce čekalo 12 kilometrů s dvoukilometrovým převýšením. Paraglidisté absolvovali dva přelety s kilometrovým přeběhem, kajakáři po sedmimetrovém skoku jeli pět kilometrů po proudu i proti proudu až na pokraj absolutního vyčerpání.

Na horském kole zazářil Kristián Hynek, který už potřetí zvládl extrémní sedmnáctikilometrovou trať nejrychleji ze všech bikerů. Jeho týmu Škoda transportation to stačilo na čtvrté místo, na třetí se dostal další český celek Global Assistance. V kategorii amatérských týmů byl nejlepší český výběr Kia motors ve složení Ondřej Fejfar, Tomáš Bílek, Ladislav Maroul a Jiří Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Čechům se letos v Dolomitenmannovi dařilo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články