Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Část prací na olympijském parku v Riu musí být zastavena

Rio de Janeiro - V některých částech olympijského parku a vesnice byly zastaveny práce. Kvůli obavám o bezpečnost dělníků o tom rozhodlo brazilské ministerstvo práce. Opatření je ale údajně běžnou záležitostí a nemělo by znamenat žádnou hrozbu pro uskutečnění Her v jejich termínu, tedy od pátého srpna.

Vznikající olympijský park
zdroj: Reuters autor: Ricardo Moraes

Úředníci neuvedli, jaké konkrétní nedostatky při dohledu nad pracemi shledali. "Nemáme v úmyslu ohrozit olympiádu. Chceme jen zajistit bezpečnost pro obyvatelstvo, pracovníky a všechny ty, kteří navštíví Rio," řekl vrchní inspektor ministerstva Robson Leite. Po jeho zásahu se zastavily práce na televizní věži a výkopové práce ve vesnici.

Olympijský park, kde se bude během Her bojovat o medaile na devíti sportovištích v 16 sportech, byl oficiálně otevřen v dubnu. Ještě jsou nicméně potřeba konečné úpravy na tenisových kurtech a v prostorách pro sponzory.

Zastavení prací by nemělo představovat vzhledem k začátku Her větší problém. Podobná opatření jsou v Brazílii obvyklá a obyčejně se rychle vyřeší. První OH v Jižní Americe začnou 5. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články