Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čakovice se dočkaly, po třech zklamáních vydřely nohejbalový titul

Fantastickou sezonu, během které v šestnácti zápasech ani jednou neprohráli, korunovali nohejbalisté Čakovic ziskem mistrovského titulu. V superfinále extraligy družstev porazili Pražané po nervydrásajícím průběhu jedenáctinásobné šampiony z Modřic 5:4. Avia v hale na Podvinném Mlýně nechala zapomenout na tři nezdary z let 2015 až 2017, kdy vždy prohrála až v duelu o titul.

Nohejbalisté Čakovic slaví zisk titulu
zdroj: ctsport.cz

Čakovice v úvodní hře dvojic začaly dobře a získaly první set, zkušenější modřické duo Martin Müller - Jiří Doubrava ale vývoj otočilo, když rozhodující set získalo až po boji nejtěsnějším rozdílem 10:9.

K podobnému vývoji bylo blízko i v druhé dvojici, domácí Zdeněk Kalous s Milanem Kučerou ovšem ve druhém setu dokázali smazat tříbodové manko, když využili zejména několika nevynucených chyb reprezentanta Lukáše Rosenberka na síti.

Pražané se v trojicich prezentovali zejména pestřejší hrou na síti a první zapas vyhráli ve dvou setech. Modřice ve druhém triu lépe zvládly vyrovnanou koncovkou druhého setu a třetí sadu už získaly naprosto jednoznačně.

V singlu modřický Jan Janus předčil často chybujícího Zdeňka Kalouse a získal pro Moravany důležitý třetí bod.

Čakovice ovšem před zaplněnou halou na Podvinném Mlýně znovu otočily vývoj v křížových trojicích. Nejdříve vyhrály vypjaté šesté utkání 2:1 na sety, následně trojice Zdeněk Kalous, Lukáš Souček a Ondřej Pachman nedala šanci modřickým jedničkám a vybojovala pro Avii mečbol.

Nakonec ale musely rozhodnout až závěrečné křížové dvojice. Rosenberk s Jakubem Pospíšilem porazili čakovické jedničky ve dvou setech a udrželi naději na dvanáctý modřický titul. Zdeněk Kalous s Milanem Kučerou už další zvrat nepřipustili a Müllera z Doubravou přehráli rovněž ve dvou setech.

Čakovice vystřídaly na trůnu Vsetín, který ovládl předchozí dvě superfinále. Valaši letos uspěli alespoň v dorostenecké kategorii, kde přehráli Český Brod 4:2 na utkání. Středočeský klub se pro změnu radoval mezi ženami, Slavoj porazil pražské Vršovice 5:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články