Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Budu dokonalá bouře, vzkazuje Procházka k červnové odvetě o titul

Původně měl čekat až do sprna, nakonec si titul šampiona UFC v polotěžké váze může vybojovat už 29. června. Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka nastoupí k odvetě za prohraný listopadový duel s brazilským Alexem Pereirou místo hlavního duelu UFC 303 v Las Vegas, který Conor McGregor musel kvůli nespecifikovanému zranění odvolat. Oznámil to prezident organizace UFC Dana White.

Jiří Procházka
zdroj: Reuters autor: Mark J. Rebilas

Jednatřicetiletý Procházka s o pět let starším Pereirou prohrál listopadový titulový zápas v New Yorku. Nepodařilo se mu tehdy získat zpět mistrovský pás, který vybojoval předloni v červnu v Singapuru po vítězství nad jiným Brazilcem Gloverem Teixeirou. Odvetu s ním musel rodák z Hoštěradic na Znojemsku odvolat kvůli vážnému zranění ramena a po dohodě s organizací se titulu vzdal.

V dubnu v Las Vegas se Procházka do oktagonu vítězně vrátil, poté co porazil Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče. Původně plánoval, že se v odvetě s Pereirou utká v polovině srpna v Austrálii v Perthu, ale přišla šance zaskočit za zraněného McGregora. "Budu dokonalá bouře. Nebude prostor na chyby. Jen vítězství," napsal český bojovník na síti X.

Podle svého kouče Jaroslava Hovězáka formu Procházka má. "Po zápase s Rakičem jsme byli stále v nějakém tréninku, trochu si odpočinul, nebyl zraněný, což je důležité," uvedl trenér pro web kaocko.cz. "Když bylo ve čtvrtek odpoledne dohodnuto, naskočila nám husina a za chvíli letíme," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články