Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Budou to nervy, ale jsem připravená, vzkazuje Hanzlíčková před světovým šampionátem

S motivací urvat dobré umístění odcestovala zápasnice Adéla Hanzlíčková na mistrovství světa v Bělehradu. Vrchol sezony je zároveň první kvalifikační turnaj na olympijské hry, kam se probojuje v každé olympijské váze pět sportovců. Stříbrná a bronzová medailistka z mistrovství Evropy se cítí být připravená a formu by proto ráda potvrdila i na šampionátu.

Zápasnice Adéla Hanzlíčková
zdroj: facebook.com/Adéla Hanzlíčková

"Budou to velké nervy, s tím počítám. Ale těším se, že se budu moct předvést a ukázat, že jsem připravená a dobře jsem natrénovala," uvedla Hanzlíčková, kterou na úvod čeká ve středu Švédka Tindra Sjöbergová.

"Je mi to víceméně jedno, proti komu jdu. Jediná, se kterou se mi špatně zápasí, je Nigerijka (Blessing Oborududuová), ale jestli chci uspět, musím být schopna porazit každou soupeřku," dodala.

Příprava byla hodně náročná. "Měli jsme dost závodů a soustředění. Takto intenzivně jsme jeli přibližně dva měsíce, takže jsem toho měla chvílemi plné zuby a byla jsem dost unavená, ale to k tomu patří," konstatovala Hanzlíčková.

Zásadní součástí náročné přípravy je i regenerace. "Často regeneruji v sauně, ta mi dělá dobře. Také pravidelně chodím na masáže a fyzioterapie. A to nejdůležitější –⁠ kvalitní spánek. Snažím se spát co nejvíc, a to i mezi tréninky," přiblížila Hanzlíčková.

Vyladit se snažila za pomoci trenéra Jana Žižky hlavně techniku. "Na to jsem se zaměřovala nejvíce. Zafixovat si pár chvatů, na kterých v poslední době pracujeme, a zároveň si zachovat sílu a fyzičku. S trenérem nemáme mezi sebou sebemenší problém a je mi velkou oporou. Soustavně pracujeme na mých slabinách a snažíme se je proměnit v silné stránky," uvedla Hanzlíčková.

S váhou nemusí nikterak bojovat. "Já mám výhodu, že nemusím moc hubnout. Tahle váhovka mi hodně sedí, protože mám normálně kolem 70 kilogramů a chodím kategorii do 68 kilogramů," přiblížila Hanzlíčková.

Po dubnovém mistrovství Evropy v Záhřebu se ale potýkala s poraněným ramenem. "Pár měsíců jsem s ním vůbec nemohla zápasit. Teď si troufám říct, že je v naprostém pořádku a žádné větší zranění mě netrápí," pochvalovala si.

Na rituály před důležitou akcí moc nevěří. "Jen se den před odjezdem ráda chodím projít Prahou, abych si uvědomila, za co bojuji. Ale jinak na to moc nejsem," řekla Hanzlíčková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články