Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bronzové pozemkářky se vrátily do Češka. Takové přivítání jsme ani nečekaly, smály se hráčky

Návrat z bronzového MS v halovém pozemním hokeji mají za sebou české hráčky, které v JAR po osmi letech zopakovaly medailový úspěch. Na ruzyňském letišti je kromě rodin přivítaly také spoluhráčky z extraligy.

České reprezentantky v pozemním hokeji
zdroj: Facebook.com/pozemnihokej

"Návrat byl krásný, takhle hezké přivítání jsme ani nečekaly," řekla Adéla Lehovcová, která se na vítězství 3:1 nad Jihoafričankami podílela dvěma góly. "Jsem hodně spokojený. Po mistrovství Evropy jsme museli snížit cíle, ale medaili jsme si přáli," dodal asistent trenéra Tomáš Procházka.

České pozemkářky po vítězství ve skupině deklasovaly ve čtvrtfinále Austrálii, cestu do finále jim zatarasila smolná prohra 0:1 v semifinále s Rakouskem. Svěřenkyním trenéra Garetha Grundieho se ale během pár hodin povedlo setřást zklamání a vybojovaly druhou medaili v historii halových světových šampionátů.

Další členku bronzového týmu Natálii Novákovou překvapila přátelská atmosféra při utkání o třetí místo. "Na rozdíl od evropského šampionátu v roce 2017 v Nizozemsku jsme neměly pocit, že jsou všichni proti nám. Když jsme daly gól, polovina haly tleskala," uvedla. Stejně jako Procházka si pochvalovala i organizaci turnaje, který se poprvé v historii uskutečnil mimo Evropu.

Hokej v hale se od venkovního liší hlavně menším hřištěm a nižším počtem hráčů. Zatímco úřadující olympijské i světové šampionky Nizozemky mají pro každou variantu jiný výběr, u Češek se liší jen minimálně. Přesto se podle předsedkyně reprezentační komise Karolíny Paterson česká reprezentace pomalu přibližuje evropské špičce.

Projevit by se to mělo už na letním mistrovství Evropy druhé divize v Praze, tajným snem je pro hráčky účast na olympijských hrách příští rok v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články